(video) Oficial! Fernando Alonso, pilot de partea TOYOTA GAZOO Racing în raliul Dakar 2020

TOYOTA GAZOO Racing a anunțat seria completă de echipaje pentru raliul Dakar, programat să se desfășoare pentru prima dată în Arabia Saudită în ianuarie 2020. Echipa de lucru va fi formată din patru echipaje: pilotul Nasser Al-Attiyah şi navigatorul Mathieu Baumel, pilotul Giniel de Villiers şi navigatorul Alex Haro, pilotul Bernhard Ten Brinke şi navigatorul Tom Colsoul, dar şi pilotul Fernando Alonso împreună cu navigatorul Marc Coma.​

Echipa concurează la raliul Dakar din 2012, iar de partea TOYOTA GAZOO Racing South Africa, echipajul Nasser-Mathieu a obținut prima victorie în clasamentul general la începutul acestui an. De la prima sa intrare în raliul Dakar, echipa a înregistrat cele mai bune rezultate generale, ocupând locurile: 3 (2012), 2 (2013), 4 (2014), 2 (2015), 3 (2016), 5 (2017) și 2 (2018).

Pentru ediţia raliului din 2020, TOYOTA GAZOO Racing vine astfel pregătită cu un amestec de specialiști cu experiență în acest domeniu, împreună cu relativ nou-veniți la disciplină. Totuşi, Nasser și Mathieu vor căuta să-și apere titlul.

Toate cele patru echipaje vor concura în cea mai recentă versiune a maşinii de raliuri Toyota Hilux, construită și dezvoltată în Africa de Sud. Raliul Dakar din 2018 a văzut introducerea unui Hilux complet nou, descris de Glyn Hall, directorul echipei, ca un salt tehnologic și s-a dovedit din start, cu un loc doi și trei în debutul său la Rally Dakar, înainte de a câștiga evenimentul cu un an mai târziu.

Urmând filozofia TOYOTA GAZOO Racing de “a face mașini din ce în ce mai bune”, echipa a continuat să perfecționeze Hilux-ul, iar cea mai recentă versiune va pune capul campaniei Rally Dakar a echipei. Maşina dispune de suspensii independente, tracţiune integrală şi un motor V8 natural aspirat de 5.0 litri (385 CP/620 Nm), montat central, chiar în spatele punţii frontale.

Raliul Dakar 2020 va fi contestat exclusiv în Arabia Saudită cu începe din 5 ianuarie 2020 în vestul orașului Jeddah. Traseul se va îndrepta spre nord, înainte de a se întoarce spre sud-est spre capitala Riyadh, unde echipajele se vor bucura de tradiționala zi de odihnă a evenimentului. Cea de-a doua jumătate a cursei va traversa Rub’ al Khali, cunoscut și sub numele de “Pătrimea goală”, cea mai mare întindere neîntreruptă de nisip din lume, înainte de a termina în orașul Al-Qiddiya pe 17 ianuarie.

Echipajul I:

De la stânga la dreapta: Mathieu Baumel şi Nasser Al-Attiyah

Echipajul II:

De la stânga la dreapta: Alex Haro şi Giniel de Villiers

Echipajul III:

De la stânga la dreapta: Tom Colsoul şi Bernhard Ten Brinke

Echipajul IV:

De la stânga la dreapta: Marc Coma şi Fernando Alonso

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/