(video) Celebrul Niki Lauda a decedat la vârsta de 70 de ani

Lumea motorsportului şi-a pierdut încă o mare legendă. Triplul campion mondial la Formula 1 (1975, 1977, 1984) şi directorul non-executiv al echipei Mercedes-AMG, Niki Lauda, s-a stins din viaţă pe 20 mai, înconjurat de membrii familiei, tot acolo unde s-a născut, la Viena. Avea 70 de ani.

„Cu profundă tristețe vă informăm că iubitul Niki ne-a lăsat luni, 20 mai 2019. Realizările sale unice ca un atlet și antreprenor vor rămâne pentru totdeauna. Interesul său neobosit în viață, rectitudinea lui și îndrăzneala rămâne un model de apreciat pentru noi toți. Departe de viața publică, el a fost un soț iubitor și grijuliu, tată și bunic. Îi vom simţi lipsa”, se spune într-o declarație a familiei lui Niki Lauda.

După un accident grav pe circuitul german Nurburgring în 1976, Lauda a avut în mod repetat probleme grave de sănătate cauzate de consecințele arsurilor și a altor leziuni primite în timp ce se afla într-un monopost care ardea până nu au intervenit colegi şi salvatori. Cu toate acestea, s-a întors deja pe piste după doar 42 de zile de la accident, finisând pe a patra poziţie la Monza.

Reproducerea accidentului în filmul Rush (2013):

După finalizarea carierei sale de pilot în 1985, Nicky a rămas în paddock în calitate de expert și jurnalist, și apoi ca un director non-executiv al echipei Mercedes-AMG, câștigând cinci titluri cu ea în acest post.

În anii 1997 și 2005 Lauda a suferit operații de transplant renal. Vara trecută a trecut şi printr-un transplant de plămâni. Niki şi-a evaluat pozitiv starea sa de sănătate, dar la începutul lui 2019 a trebuit să se întoarcă în spital din cauza unei răceli care a evoluat într-o pneumonie severă. Săptămâna trecută a mai întâmpinat nişte probleme cu rinichii, unele care nu au mai putut fi rezolvate.

Niki Lauda a lăsat în urma sa doi fii din prima căsătorie, Matthias și Lukas, un altul Christoph dintr-o relaţie extraconjugală, dar și doi gemeni de nouă ani, Max și Mia, care i-a născut a doua sa soţie, Birgit, în 2009.

Poţi afla mai multe despre viaţa şi activitatea sa de AICI.

Cmentariile sunt închise