(video) Ministrul MAI: Au fost cumpărate maşini de 50 de milioane de lei, deşi puteau fi economisite circa 10

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco a susținut astăzi, 29 noiembrie curent, o conferință de presă cu tematica „Evaluarea activității MAI – realizări, priorități și perspective”. În cadrul unui audit efectuat odată cu venirea sa în funcţie s-a depistat faptul că peste 43 de milioane de lei au fost cheltuiți prin ocolirea procedurilor legale.

O constatate din raportul preliminar este că achiziționarea mai multor autoturisme a fost realizată cu abateri și încălcări. Pentru un lot generos de autovehicule a fost achitată suma de 50 de milioane de lei (2.5 milioane de euro), deşi puteau fi făcute economii de circa 10 milioane de lei!

Un alt subiect comunicat a fost despre planurile de realizare a unui sistem hibrid de siguranță și securitate în trafic. În contextul politicii de digitalizare, se preconizează elaborarea unui concept de Sistem național integrat de supraveghere video a traficului rutier – fapt ce va permite distribuirea rațională a resursei umane, identificarea și intervenția promptă în cazuri de accidente sau ilegalități.

„Știu de supărarea șoferilor care așteaptă minute întregi în trafic în ore de vârf. Pentru asta, am solicitat și sunt mobilizați zilnic peste 700 angajați în securizarea trecerilor de pietoni și fluidizarea traficului rutier. Dar soluția la această problemă complexă este în special în mâinile Administrației Publice Locale.

Au fost elaborate și expediate în adresa Primăriei Chișinău zeci de prescripții punctuale și recomandări concrete în vederea sporirii securității în trafic. Vom extinde acest demers și în raport cu alte agenții. De fapt, chiar în această săptămână vor fi derulate mai multe ședințe în privința acestui aspect.

Un astfel de Sistem va induce disciplină în trafic pentru că şoferii vor fi mai disciplinați, cunoscând că poliţistul are cu ce proba fapta. La modul practic, primele acţiuni deja au fost demarate. Au fost definitivate locaţiile şi iniţiată procedura de instalare a sistemelor de video monitorizare în 23 de localităţi noi. Astfel au fost degrevate echipajele de patrulare de obligaţia de patrulare a traseelor în zonele respective, fiind orientate spre alte activităţi.”

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/