(video) Ucraina: Şoferilor li se propune să câştige bani prin “turnarea” altor colegi din trafic

În Ucraina s-a creat o aplicație mobilă pentru șoferi, prin care pot înregistra şi expedia într-o bază de date, la care va avea acces şi poliţia locală, încălcările pe care le-au comis alți colegi din trafic.

După cum explică dezvoltatorii, aplicaţia dashcamUA ar trebui să asigure controlul global al siguranței rutiere, putând fi utilizată atât de conducătorii auto, cât şi de pietoni indignați.

Conform site-ului web al serviciului, anonimatul complet este asigurat, iar ofițerii de aplicare a legii vor primi un mesaj cu încălcarea din numele aplicaţiei și, de asemenea, poartă întreaga responsabilitate pentru calitatea fiecărui denunţ.

Drept urmare, oamenii legii pot viziona doar imaginile, iar în cazul prezenţei şi identificării unei contravenţii, în baza legislaţiei în vigoare, îi trimit făptuitorului aşa-zisa “scrisoare a fericirii”.

În același timp, se menţionează că autorul filmuleţului va beneficia de 20% din valoarea amenzii, asta dacă contravenientul o va plăti, bani care vor fi vărsaţi pe un cont bancar ce va fi conectat la profilul utilizatorului.

“Tehnologia este destul de simplă – un telefon mobil cu această aplicaţie va fi capabil să înregistreze în mod constant clipuri video scurte, cu o durată de 30 de secunde, într-un mod ciclic. Aceasta înseamnă că după înregistrarea primelor 30 de secunde de video, următoarele 30 de secunde se înregistrează peste cele anterioare, ștergându-le”, au spus dezvoltatorii.

FOTO colaj: autoblog.md

În cazul în care conducătorul auto a văzut o încălcare în trafic, trebuie doar să apese un buton pe ecranul telefonului și ultimele 30 de secunde ale videoclipului vor fi transferate în memoria permanentă a aplicației dashcamUA.

De asemenea, se notează că astfel este imposibil de manipulat filmuleţele în aplicație sau de trimis unele fake, deoarece are mai multe grade de protecție și toate fraudele vor fi vizibile în numai câteva secunde.

Aplicația pentru telefoanele cu sistem de operare Android este deja disponibilă în Google Play. Versiunea pentru iOS este în curs de dezvoltare.

Mai mult, dezvoltatorii intenționează să lanseze un sistem automat de recunoaștere a accidentelor de mașină în a doua fază și de a crea un centru de alertă, conectat la serviciile de intervenție, care ar putea reacţiona şi oferi ajutor mai rapid în caz de accident. Astfel, medicii şi salvatorii ar putea afla despre un accident mai repede şi chiar înainte ca cineva să-i apeleze pentru a-i chema.

“Suntem primul startup din lume care dezvoltă un sistem care poate recunoaşte accidente auto în 99.9% din cazuri. Nu este nevoie de echipament suplimentar”, subliniază dezvoltatorii.

Cmentariile sunt închise