(foto) Poliţia de Frontieră anunţă despre reţinerea unui G 63 AMG de ultimă generaţie

O nouă maşină a fost indisponibilizată de către Poliţia de Frontieră la una din frontierele ţării, la postul vamal Leuşeni.

Este vorba despre un SUV sport Mercedes-AMG G 63 pe care autorităţile l-au evaluat semnificativ mai ieftin decât costă în realitate – la cel puţin 2.5 milioane de lei (peste 125.000 de euro).

Maşina fabricată în anul curent, care s-a dovedit a fi căutată de autoritățile suedeze, a fost identificată de către Poliția de Frontieră în conlucrare cu BNCI Interpol, în timp ce urma a fi introdusă în Republica Moldova de către un cetățean moldovean.

Poliția de Frontieră a indisponibilizat autoturismul în cauză și a inițiat cercetările de rigoare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului și identificării altor persoane implicate în astfel de acțiuni prejudiciabile.

De notat este că de la începutul acestui an, Poliția de Frontieră a depistat și reținut în punctele de trecere 14 autoturisme în valoare de peste 450.000 de euro, declarate ca furate sau cu acte de identificare și/sau numele de înregistrare false. În majoritatea cazurilor, țările de unde proveneau autoturismele depistate de polițiștii de frontieră sunt România, Germania, Franța, Ungaria și Italia, iar cele mai multe din aceste vehicule fiind din categoria mașinilor de premium/lux.

În toate cazurile, însoțitorii acestor mijloace de transport, chiar dacă declarau că nu cunoșteau despre istoria delicventă a mașinilor sau că sunt doar transportatori angajați contra plată, sunt cercetați în cadrul proceselor penale intentate, iar la finalizarea urmăririi penale vor fi dispuse și alte măsuri legale stabilite.

În ţara noastră un Mercedes-AMG G 63 ca şi cel din imagini are un preţ oficial de start de 158.660 de euro (peste 3.1 milioane de lei), în timp ce în Suedia costă de la 1.491.000 de coroane (peste 142.000 de euro sau peste 2.82 milioane de lei).

Vezi şi:

https://autoblog.md/videotest-drive-noul-mercedes-amg-g63-ce-s-a-schimbat/
https://autoblog.md/video-se-anunta-despre-retinerea-mai-multor-masini-de-lux-insa-niciun-rolls-royce-sau-bentley-nu-se-regaseste-printre-ele/
https://autoblog.md/foto-un-mercedes-benz-s-class-facelift-luat-de-la-un-moldovean-la-vama-leuseni-era-furat-din-polonia/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/