(video) Premieră în SUA: Noul SUV Coupe Volkswagen Atlas Cross Sport

Volkswagen of America a prezentat astăzi noul Atlas Cross Sport la uzina companiei din Chattanooga. SUV-ul coupe cu cinci locuri este derivat din marele Atlas, făcut şi pe baza conceptului său, venind să ofere pe piaţă inclusiv conectivitate avansată și sisteme de asistență a şoferului.

Cross Sport este primul fruct al strategiei Volkswagen de dublare a prezenţei în segmentul de SUV-uri mari, un plan care se va repeta în segmentul SUV-urilor compacte cu un model care se va încadra în gamă sub Tiguan.

În general, noul Cross Sport este cu 71 mm mai scurt (4.966 mm) decât actualul Atlas și cu 58.5 mm mai scund (1.720 mm). Are o lățime de 1.989 mm și un ampatament de 2.980 de mm. Modelul mai dispune de un interior cu un volum total de 3.166 de litri, dintre care 1.141 de litri sunt dedicaţi portbagajului, iar această cifră poate creşte până la 2.203 litri cu al doilea rând de scaune rabatate.

La exterior, noul Atlas Cross Sport are un stil distinctiv care se bazează pe elementele de bază ale fratelui mai mare, dar îl duce la un nivel nou. În partea din față, Cross Sport a obţinut o grilă de radiator cromată cu trei lame longitudinale și o semnătură luminoasă nouă care extinde lățimea lamei din mijloc. O nouă bară de protecţie agresivă și o capotă sculptată subtil completează tratamentul din față, care pare remarcabil de asemănător de conceptul său.

Profilul lui Cross Sport mai rotunjit în partea posterioară decât al fratelui său, tipic SUV-urilor coupe. Stopurile noi și o bară de protecţie posterioară diferită oferă o prezență deosebită în spate, în timp ce accentele cromate pe părțile inferioare ale corpului, pe bara de protecție spate și din jurul geamurilor completează aspectul personalizat.

Modelele cu pachet R-Line, cum este cel din galeria foto, au bare de protecție și mai mult sculptate, cu tratamente inserţii cromate, dar şi în piano black, iar jantele din aliaj de aluminiu oferite la pachet măsoară 21 de inci.

Vezi şi: VW anunţă rebranding-ul diviziei sportive R, noul său logo şi debutul primului model cu el

În interior, Cross Sport a primit upgrade-uri față de Atlas-ul existent. Există un volan nou, cu comenzi mai intuitive, accente de cusătură disponibile pe inserțiile și scaunele ușilor și funcții noi de înaltă tehnologie, inclusiv încărcare mobilă wireless disponibilă.

Caracteristici şi dotări premium disponibile includ scaune spate încălzite și volan, precum și scaune față ventilate, nişte perdele de protecţie împotriva razelor de soare în spate, dar şi un sistem audio Fender cu 12 difuzoare. Un panou de bord Volkswagen Digital Cockpit este disponibil atât cu nivelul de echipare SEL, cât și SEL Premium.

Pe lângă faptul că oferă cantități masive de spațiu pentru bagaje, Atlas are şi un impresionant spațiu pentru picioarele pasagerilor spate: distanţa dintre spătarele scaunelor este de 1.026 de mm!

Lista de asistenţi electronici şi alte sisteme de conectivitate este una completă, dar şi cu unele specifice pieţei din SUA.

Sub capotă va putea fi dotat cu două motoare pe benzină: un V6 de 3.6 litri cu 280 de CP şi un agregat TSI cu patru cilindri de 2.0 litri şi sistem de injecţie directă (238 CP). Ambele sunt cuplate la cutii de viteze automate cu opt trepte şi trimit puterea spre toate cele patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală 4MOTION, disponibil cu ambele motorizări, deși există standard tracțiune pe puntea din față.

Modelul cu motor V6, dacă este echipat cu un Towing package, poate tracta liber până la 2.268 de kg.

Noul Atlas Cross Sport va fi disponibil în opt nivele de echipare în SUA: S, SE, SE w/Tech, SE w/Tech R-Line, SEL, SEL R-Line, SEL Premium, and SEL Premium R-Line. Mai multe detalii, dar şi preţul de start, vor fi anunţate mai aproape de data lansării – primăvara lui 2020. Dacă va trece oceanul deocamdată nu se cunoaşte.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/