ANRE: Dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare. Benzina se ieftinește cu trei bani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ținând cont de datele la situația din 16.03.2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard (benzina COR 95 și motorina) în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă.

La situația zilei de azi, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine (17.03.2022) fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95. Acest fapt denotă că în următoarele zile, aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare.

Totodată, ANRE păstrează prudență maximă în formularea prognozelor, monitorizând în regim permanent situația instabilă din regiune, care se poate schimba de la o zi la alta!

În consecință, pentru data de 16.03.2022, sunt stabilite următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • Pentru benzina COR 95 – 27.69 lei/litru (-3 bani);
  • Pentru motorină – 26.92 lei/litru (+1 ban).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/