(foto) A nins în nordul ţării. Drumarii recomandă adaptarea vitezei de circulaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A nins în nordul ţării, informează Administrația de Stat a Drumurilor. În acest context au loc lucrări de întreținere acolo unde sunt necesare intervenții, deşi s-au efectuat deja lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și de deszăpezire.

Pe rețeaua de drumuri publice naționale au patrulat și acționat, din seara zilei de ieri şi până astăzi dimineaţă, 111 utilaje speciale. În total s-au utilizat 902 tone de material antiderapant şi 11 tone de sare tehnică.

Recomandarea pentru conducătorii auto este să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condițiile de iarnă.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile arată că vor mai urma căderi de precipitații sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe timp de zi, straturile de zăpadă subțiri se vor topi, iar pe timp de noapte umezeala se va transforma în gheaţă.

Vremea în general se răcește și mai mult, din cauza unei mase de aer de origine polară, potrivit SHS. Începând din această noapte izolat vor cădea precipitații sub formă de lapoviță. Acestea vor crea condiții pentru formarea poleiului, iar pe drumuri ghețuș. Vântul va sufla mai mult moderat din nord-vest.

Starea drumurilor la această oră:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/