(video) BMW Group introduce HERE HD Live Map pe noul Seria 7, iar BMW M – ///M Mixed Reality

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

HERE Technologies, principala platformă tehnologică şi de date privind geolocaţia, a anunţat că BMW Group utilizează HERE HD Live Map, harta de înaltă definiţie a HERE, pentru a permite condusul „hands-free” în SUA şi Canada.

HERE este una dintre primele companii din lume care oferă hărţi de înaltă definiţie pentru capacităţile de condus autonom Nivel 2+ în automobilele de serie. Acesta este rezultatul unei colaborări de lungă durată între BMW şi HERE privind capacitățile de cartografiere de generaţie următoare.

În 2018, BMW Group a introdus pentru prima dată condusul „hands-free” la o viteză maximă de 130 km/h. Acum, noul BMW Seria 7 este primul automobile de serie al producătorului premium care se lansează cu funcţionalităţi automate conform standardului SAE (Society of Automotive Engineers) Level 2+ la o viteză maximă de 130 km/h.

Cu HERE HD Live Map la bord, această funcţie permite condusul „hands-free” pe autostrăzi (automobilul controlează frânarea, acceleraţia, direcţia şi chiar schimbul de bandă), cu condiţia ca şoferii să rămână concentraţi şi să fie gata pentru a prelua controlul. În plus, platforma HERE oferă posibliitatea ca sistemul de navigaţie al automobilului să afişeze în timp real unde funcţia SAE Nivel 2+ poate fi activată în siguranţă.

De-a lungul timpului, HERE HD Live Map va fi integrată şi la alte modele BMW, pe măsură ce capacităţile de condus autonom cresc pe automobile, drumuri şi regiuni.

O hartă HD digitală este esenţială pentru condusul foarte automatizat. HERE HD Live Map este detaliată şi fiabilă: oferă geometria drumului, profilul traseului şi semnele de circulaţie – toate la scară globală. HERE HD Live Map constă din straturi bogate, foarte precise şi actualizate constant de date pentru a ajuta automobilul să ştie exact unde se află pe drum şi ce caracteristici rutiere se află în faţă. Precizia datelor până la nivelul benzii servesc ca o sursă redundantă de informaţii pentru senzorii de bord, oferind asigurări suplimentare de calitate pentru sistem. HERE HD Live Map ajută un automobil să-şi ajusteze în mod proactiv comportamentul la caracteristicile viitoare ale drumului.

La fel ca BMW iX, noul BMW Seria 7 dispune şi de HERE Predictive Routing (control predictiv pe traseu), o funcţionalitate de control pe traseu bazată pe cloud care învaţă modele individuale de condus pentru a propune călătorii mai personalizate. În plus, noul BMW Seria 7 utilizează traficul în timp real HERE în 70 de ţări. Serviciul oferă conducătorilor informaţii detaliate despre congestionarea traficului cu precizie la nivelul benzii şi potenţialele pericole rutiere în faţă, cu capacităţi de redirecţionare automată, ajutând conducătorii să rămână în siguranţă şi să economisească timp.

Iar la ediţia din acest an a Web Summit de la Lisabona, BMW Group a prezintat pentru prima dată o experienţă la volan care combină realitatea cu mediul virtual – ///M Mixed Reality.

Elemente de gaming integrate pentru o experienţă unică de condus BMW M – abordarea unică de realitate mixtă, pe care o echipă de ingineri BMW M a dezvoltat-o împreună cu Epic Games pentru noul BMW M2, aduce automobilul real şi experienţa de condus într-o lume virtuală. Utilizatorii conduc un model BMW real, folosind ochelari VR/MR care afişează o lume virtuală în exteriorul automobilului! Elementele de gaming integrate, cum ar fi evitarea obstacolelor, colectarea de „monede” virtuale etc., consolidează experienţa captivantă de la volan.

Fidel motto-ului „Drive the Change, Change the Drive (Condu schimbarea, Schimbă condusul).”, sistemul ia în considerare toate axele de mişcare şi de rotaţie ale BMW M2. Automobilul în sine devine un controler, în acest caz cel mai rapid controler din lume!

Perspectivele tehnologiei nu s-au anunţat deocamdată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata