Opțiune în premieră pentru un automobil Lada – tapițerie din piele naturală

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru prima dată în istorie, compania AvtoVAZ propune opțional o tapițerie interioară din piele naturală. Anterior maximumul în acest sens era o piele artificială sau vinil. Primul model cu această dotare foarte importantă a devenit Niva Travel cu motor de 1.7 litri (80 CP), deși airbaguri sau ABS așa și nu a mai primit după criza provocată de invazia în Ucraina.

Ține să se menționeze că se face uz de piele de înaltă calitate, fabricată în Rusia. Materialul este prelucrat prin bronzare cu crom, grosimea-i variind între 1.1-1.4 mm. Datorită prelucrării, pielea a primit un nivel ridicat de rezistență și elasticitate, este igienică și nu provoacă alergii, e rezistentă la abraziune, efectele combustibililor, lubrifianților și detergenților. Tapițeria din piele sporește caracterul practic al cabinei și aduce confortul la un nivel premium.

Scaunele, volanul și cotiera centrală sunt acoperite cu piele naturală. Pentru scaune a fost conceput un design original: partea centrală a scaunului din față, suportul lateral și inserția din tetieră sunt din piele perforată. Zonele de ședere pentru pasagerii de pe locurile din spate sunt proiectate într-un mod similar. Pe spătarele scaunelor frontale mai este imprimată în relief denumirea mașinii.

Interiorul din piele naturală este disponibil în combinație cu echipările Comfort, Comfort Off-road și Luxe. Costă opțiunea 223.600 de ruble, echivalentul a 2.300 de euro. Însă există un însă…

În mod bizar AvtoVAZ a decis ca tapițeria din piele să o ofere, în combinație cu primele două echipări, doar dacă se ia și pachetul Multimedia opțional (sistem media cu ecran de șapte inchi, senzori de parcare spate, cameră de vedere spate), care costă încă 72.000 de ruble. Niva Travel Luxe are acest pachet ca dotare standard. 

Drept urmare, o Niva Travel cu interior din piele costă cel puțin 1.490.000 de ruble (15.200 de euro), iar pentru mașina în echipare Luxe și cu tapițerie scumpă se cer cu 600 de euro mai mult.

Cmentariile sunt închise