(foto) Avanpremieră: Noul Opel Frontera

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Opel anunță începutul unui nou capitol din istoria lungă și de succes a companiei. Astăzi, constructorul auto din Rüsselsheim a dezvăluit primele imagini cu noul Opel Frontera. Noul model va fi disponibil de la bun început sub forma unui electromobil, iar alternativ cu unități de propulsie hibride.

Nu se menționează direct, însă conform unor informații anterioare și potrivit presei auto germane, noul Frontera este succesorul lui Crossland.

Opel Frontera
Opel Frontera

Ce aflăm din primele detalii?

Exterior

  • Noul Frontera încântă încă de la prima vedere prin interpretarea robustă a filozofiei de design îndrăznețe și pure a mărcii Opel. Noua emblemă Opel „Blitz“ își sărbătorește premiera pe un model de serie și se află cu mândrie în centrul Opel Vizor.
  • „Vizorul“ negru conferă părții frontale a modelului Frontera o identitate unică și integrează perfect farurile Eco LED cu fază lungă automată, precum și emblema centrală Opel Blitz. Vizorul este susținut de o priză de aer trapezoidală în treimea inferioară și subliniază poziția solidă și robustă a mașinii.
  • Binecunoscuta „wing signature“ Opel strălucește într-o interpretare modernă, cu trei blocuri de iluminare separate de inserții în culoarea caroseriei.
  • Partea laterală dezvăluie un montant C distinct, care împarte vizual habitaclul spațios. În rest, pasajele pronunțate ale roților și aripile plasează mașina ferm pe șosea, conferindu-i în același timp noului venit un aspect solid și modern.

Interior

  • Ornamentele orizontale ample de pe panoul de instrumente și de pe portiere extind vizual habitaclul deja spațios. Cockpit-ul Pure Panel conține două ecrane de 10 inchi. Complet nou este volanul.
  • Noul Frontera se adresează celor care preferă să se bazeze pe propriul dispozitiv mobil, oferind o stație inovatoare opțională pentru smartphone. După ce se conectează la stație printr-o aplicație dedicată, smartphone-ul devine panoul de control pentru infotainment, interacționând și cu butoanele de pe volan.
  • Opel aduce încă o dată inovații în materie de scaune pentru o gamă largă de clienți. Caracteristica brevetată Intelli-Seat de pe scaunele frontale – o fantă care reduce presiunea asupra coccisului – asigură confort excepțional chiar și în timpul călătoriilor lungi pe autostradă. În plus, scaunele nu numai că sunt bogat realizate și modelate, dar sunt și atrăgătoare datorită cusăturilor contrastante. Tapițeria scaunelor este disponibilă, de asemenea, dintr-un material reciclat complet sustenabil.
  • Încărcarea dispozitivelor mobile este mai ușoară ca niciodată: un încărcător wireless răcit și două mufe USB sunt disponibile în față și alte două în spate.

Practicabilitate

  • Dispozitivele mai mari care, în mod normal, nu ar încăpea în habitaclu în mod corespunzător, cum ar fi tabletele, pot fi depozitate în siguranță în consola centrală datorită unei curele flexibile care le fixează în poziție. Alte spații de depozitare deschise în habitaclu pot acomoda bagajele de mână zilnice, căptușeala din cauciuc împiedicând zgomotele și alunecarea. Pasagerii de pe al doilea rând pot profita de buzunarele pentru smartphone integrate în spătarele scaunelor din față.
  • Cu scaunele din spate ridicate, oferă deja peste 460 de litri de spațiu pentru bagaje. Cu scaunele rabatate, capacitatea crește la până la 1.600 litri. Flexibilitatea suplimentară este asigurată de fracționarea 60:40 a banchetei din spate, în timp ce o a doua podea de încărcare este oferită standard. În plus, plafonul poate suporta alte peste 200 kg, railings-urile fiind o opțiune.
  • Indiferent de sistemul de propulsie ales de client, acesta se va putea aștepta la un nivel ridicat de plăcere a condusului datorită configurației specifice a șasiului. Inginerii din Rüsselsheim au acordat o atenție deosebită optimizării controlului caroseriei și furnizării caracteristicilor de condus tipice Opel.

Noul Opel Frontera va fi lansat complet și va ajunge pe piață în a doua jumătate a anului curent.

Cmentariile sunt închise