(video) Automobili Pininfarina a colaborat cu Wayne Enterprises. Iată rezultatul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Automobili Pininfarina a creat o colecție de vehicule pur electrice personalizate inspirate de Bruce Wayne de la DC, în colaborare cu Warner Bros. Discovery Global Consumer Products și Relevance International.

Personajul și imperiul său, văzute pe marile ecrane, au inspirat crearea a patru mașini exclusive.

Automobili Pininfarina a creat două versiuni exclusive ale modelului B95 și Battista, denumite Gotham și Dark Knight, cu multe specificații tehnice unice și inedite. Toate cele patru mașini sunt propulsate de câte patru electromotoare cu un total de 1900 CP. Energia provine dintr-o baterie de 120 kWh. Toate patru sunt capabile de accelerații 0-100 km/h în mai puțin de două secunde, adică mai repede decât un monopost actual din F1.

Ambele mașini au la interior interfețe grafice speciale pe monitoare, inspirate de Wayne Enterprises. În timp ce instrucțiunile vocale sunt redate cu vocea majordomului și asistentul loial al lui Bruce Wayne, Alfred Pennyworth.

Modelele Battista oferă, de asemenea, specificații complet noi de sporire a performanțelor. Acestea includ aripioare și prize de aer suplimentare pentru sporirea eficienței aerodinamice generale. Exteriorul este completat cu logouri Wayne Enterprises. Toate modelele mai dispun de plăcuțe unice din aluminiu, integrate în șasiu și pragurile interioare ale ușilor.

Pentru a sublinia și mai mult filozofia “Dream Cars Made Real”, interioarele beneficiază de un design complet nou al ușilor și al acoperișului, în care o mare parte a acestuia este din sticlă curbată, pentru a ușura ambianța interioară.

Specificația Gotham

Atât modelul B95, cât și modelul Battista sunt tapițate cu o piele bronzată distinctivă, care include matlasare personalizată pe panourile centrale, împreună cu o serie de cusături bronzate.

Caroseria modelului Gotham Battista este finisată într-o uimitoare vopsea lucioasă Argento Vittorio, completată de acoperișul Goccia în vopsea lucioasă Nero Torino. Emblema F este retroiluminată și realizată din aluminiu anodizat periat și polișat. Jantele din aliaj de 20/21 inchi (față/spate) sunt finisate într-un negru lucios Prezioso Evoluzione. O parte dintre spițe sunt negre mate.

Jantele lui Gotham B95 se aseamănă foarte mult cu cele ale lui Gotham Battista, cu excepția faptului că sunt finisate cu un inel interior negru mat și un inel exterior negru lucios. Etrierele de frână în nunța Titan și inelul prezonului de blocare centrală a jantei, din aluminiu anodizat negru periat, completează aspectul.

Specificația Dark Knight

În schimb, designul Dark Knight reflectă utilizarea tehnologiei de către Bruce Wayne pentru a menține un avantaj în lupta sa împotriva lumii interlope criminale din Gotham City. Aceste vehicule dispun de tapițerie din Alcantara neagră și piele neagră, cu o cusătură de contrast unică neagră-aurie.

Caroseria lui Dark Knight Battista este finisată în vopsea lucioasă Nero Profondo, cu acoperiș Goccia în Nero Torino. Jantele Glorioso au beneficiat de polișare cu ceramică.

Vehicule ultra-exclusive dezvoltate pentru Wayne Enterprises, o marcă de lux creată de Warner Bros. Discovery Global Consumer Products, sunt disponibile de cumpărat prin intermediul BruceWayneX.com. Mașinile Battista costă 3.4 milioane de euro fiecare, iar cele de model B95 câte 4.9 milioane de euro!

Vezi și: (video) Pininfarina dedică o ediţie limitată de maşini lui Nino Farina – primul campion mondial de F1

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise