(video) Premieră: Conceptul Opel Experimental oferă o viziune clară asupra viitorului mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Opel ne dezvăluie modul în care va aborda viitorul cu noul și uimitorul concept Opel Experimental. Cu un design exterior ultramodern, maşina oferă o viziune clară asupra direcției în care se va îndrepta marca Opel în următorii ani. Punctele de interes includ dotările de ultimă generație în materie de aerodinamică, habitaclul spațios și iluminat, cu scaune ușoare și head-up display de ultimă generație.

Caracteristici cheie:

  • Oferă o interpretare extremă a filozofiei de design Bold and Pure. Acesta dă formă viziunii Opel asupra viitorului. Multe dintre elementele de design și modul de gândire din spatele acestuia vor fi vizibile în viitoarele vehicule de serie!
  • Profilul ascuțit dramatic are un design îndrăzneț și pur, cu suprafețe clare, care accentuează alura impresionantă. Chiar și oglinzile laterale tradiționale au făcut loc unor camere video cu unghiuri de 180 de grade, complet integrate pe montanții C, în timp ce bosajele ascuțite și musculoase ale pasajelor roților subliniază postura încrezătoare.
    • În partea frontală, noul Opel Blitz iluminat este așezat cu mândrie în centrul semnăturii Opel Compass, elementul de referință al filozofiei de design Opel. Acesta este flancat de semnătura cu aripi alungite care luminează pe axa orizontală, în timp ce cuta centrală luminată adaugă un plus de dramatism.
    • Acest lucru se repetă apoi în partea din spate cu lumina de frânare cu semnătura Compass, creată prin tehnologia de iluminare marginală și transparența sofisticată a sticlei, care la rândul său se combină cu literele îndrăznețe Opel – în locul logoului Blitz din spate – pentru formarea elementului central.
    • În jurul busolei din față se află următoarea generație Opel Vizor 4D. Dimensiunea suplimentară constă în adăugarea tehnologiilor avansate pentru vizibilitate, inclusiv a senzorilor, sistemelor LiDAR, radar și cameră video.
  • Absența cromului este poate printre cele mai atrăgătoare detalii ale siluetei elegante a modelului Opel Experimental. În schimb, adăugarea iluminării exterioare și a graficii contrastante îndrăznețe conferă personalitate și rafinament proporțiilor deja impresionante.
  • Silueta elegantă și aerodinamică a modelului Opel Experimental se bazează pe un design extrem de eficient, în timp ce conceptul oferă, de asemenea, soluții aerodinamice inteligente și optimizate.
    • Flapsurile aerodinamice din față și din spate sporesc eficiența aerodinamică, la fel ca difuzorul din spate. Acesta se extinde sau se retrage în funcție de situația de condus predominantă.
    • În plus, anvelopele dezvoltate în colaborare cu Goodyear sunt fabricate din cauciuc reciclat și montate pe jante Ronal cu 3 zone, dotate cu funcție activă pentru eficiență aerodinamică sporită.
  • În timp ce dimensiunile exterioare plasează Opel Experimental în segmentul compact C, interiorul se mândrește cu spațiul din segmentul D. Acest lucru a fost posibil prin eliberarea spațiului (detoxifierea spațiului) în interiorul Opel Experimental.
    • Volanul se pliază fără probleme atunci când nu este necesar. Acest lucru este posibil datorită sistemului „steer-by-wire“, care reduce și mai mult greutatea prin eliminarea componentelor mecanice ale direcției.
    • În plus, scaunele adaptive ușoare combină structura compactă, dar rezistentă, cu țesături realizate prin tehnologia 3D. Acestea asigură confortul extraordinar al scaunelor, caracteristic vehiculelor Opel, contribuind în același timp la eliberarea spațiului în interiorul acestui concept car.
    • Abordarea detoxifierii este continuată cu Pure Experience. Șoferii pot personaliza informațiile în funcție de nevoile lor pe Tech Bridge, o nouă interpretare, mai suplă, a panoului Pure Panel întâlnit la modelele Opel actuale. În locul ecranelor convenționale, informațiile sau divertismentul sunt prezentate cu ajutorul tehnologiei de proiecție augmentată, susținută de inteligența artificială și de controlul vocal natural.
    • Sistemul Pure Pad flotant și transparent este amplasat înaintea cotierei din față. Acesta poate fi configurat în funcție de preferințele personale ale șoferului, asigurând accesul instantaneu la comenzile cele mai frecvent utilizate.
    • În timp ce Opel Experimental întruchipează toți pilonii mărcii Opel – Detox, Modern German, Greenovation – modelul merge și mai departe, exprimând abordarea emoțională a mărcii față de mobilitatea sustenabilă.
      • Țesăturile electrocromice introduc pasagerii într-o atmosferă iluminată, care creează ambianța perfectă pentru confort.
      • În plus, materialele cu efect reactiv pot accentua caracteristicile funcționale. De exemplu, atunci când un vehicul ajunge în unghiul mort, pe portiera respectivă, precum și pe head-up display apare o avertizare, care oferă un plus de siguranță pentru pasageri și pentru ceilalți participanți la trafic.
  • În general, eficientul crossover electric pe baterii se bazează pe o platformă Stellantis BEV de ultimă generație și este echipat, de asemenea, cu tracțiune integrală electrică.

Crossoverul electric pe baterii va sărbători premiera mondială la ediția din acest an a IAA Mobility de la München (5-10 Septembrie 2023), unde va atrage toate privirile și va prezenta unui public nou viziunea Opel privind mobilitatea individuală sustenabilă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise