(video) No comment: Vezi cum un scump Rolls-Royce Cullinan a fost furat în câteva secunde

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou caz de furt de mașină timp de câteva secunde a devenit subiect de știre în cele mai cunoscute entități de presă din Marea Britanie și nu numai. S-a întâmplat în noaptea spre dimineața zilei de luni, în jurul orei 4:00, în Aveley, Essex, o suburbie a Londrei.

Momentul furtului unuia dintre cele mai scumpe SUV-uri de producție din lume a fost chiar filmat de camere de supraveghere, dar asta nu părea să-i intereseze pe răufăcători. Câteva persoane au ”lucrat” în echipă și fiecare avea rolul său.

Unul a reușit să pătrundă în cabină, anticipat deconectând cumva alarma. Al doilea s-a apropiat de casă pentru a capta semnalul cheii folosind o antenă improvizată, iar odată ce s-a reușit, individul din mașină care avea cel mai probabil un receptor-transmițător, a preluat semnalul și l-a clonat pentru ca mașina să-l recunoască și să permită pornirea motorului.

Ulterior mașina a fost mutată rapid la o distanță nu prea mare, acolo unde i-au fost schimbate cel puțin plăcuțele de înmatriculare. Iar semnalul trackerului GPS, de regulă montat în mașini foarte scumpe, a fost cu siguranță bruiat în permanență.

Potrivit presei britanice, poliția din Essex a fost evident alertată, s-a deschis o anchetă, însă deocamdată nu există niciun suspect și automobilul nu a fost recuperat încă. Din imagini am recunoscut că este un Rolls-Royce Cullinan Black Badge (doar acest model poate avea asemenea jante), a cărui preț de start minim este de 360.000 de lire sterline.

Mașinile valoroase sunt adesea furate la comandă și sunt expediate în containere care împiedică trackerul GPS să-i arate poziția în timp ce sunt trimise în străinătate pentru a fi vândute întregi, fie la piese.

Datele statistice arată că peste 130.000 de vehicule au fost furate în Marea Britanie prin asemenea tactici ”wireless”. Aproximativ 72% din mașinile furate nu sunt niciodată recuperate, iar daunele de asigurare costă industria aproximativ 1.5 miliarde de lire sterline pe an. 

Cmentariile sunt închise