(video) Premieră: Noul Rolls-Royce Cullinan Black Badge vine pe piaţă cu un V12 cu 600 de CP

Rolls-Royce a lansat încă în 2016 sub-brandul Black Badge cu Wraith şi Ghost, iar în 2017 a urmat decapotabila Dawn. Astăzi, această familie de maşini de top cu performanţe sporite a fost completată cu noul Cullinan. Este prima maşină pe baza platformei Architecture of Luxury care a beneficiat de acest “tratament”.

Potrivit companiei britanice, această versiune a fost creată pentru a satisface cererea copleșitoare din partea clienților mai tineri, mai aventuroși.

În timp ce clienții pot utiliza cele 44.000 de opțiuni de vopsea(!) “gata de aplicat” ale mărcii sau să-l comande într-o nuanţă individuală, se anticipează că cei mai mulți vor opta totuşi pentru semnătura Black Badge.

Mai multe straturi de vopsea și lac sunt aplicate meticulos și lustruite manual de 10 ori, reprezentând cel mai complex proces de finisare a suprafeței, aplicat vreodată pentru o culoare solidă a vopselei. Adâncimea și intensitatea sa servește ca o pânză perfectă peste care pot fi aplicate manual şi în relief nişte linii contrastante de-a lungul părţilor laterale.

Statueta celebră Spirit of Ecstasy, care a luat multe forme de-a lungul istoriei, este prezentată aici într-o culoare neagră cromată lucioasă. Pentru prima dată acest finisaj se extinde pe placa sa de montare. Această transformare pătrunde şi în celelalte simboluri ale modelului Black Badge.

Logourile “Double-R” din faţă, flancuri și spate au culori inversate (argintiu pe negru), iar alte suprafețe cromate cum ar fi rama grilei de radiator, finisajele cadrului lateral al geamurilor, mânerul portbagajului, terminaţiile eşapamentului şi alte elemente au fost întunecate. În timp ce par negre, barele verticale ale grilei de radiator rămân șlefuite, reflectând suprafețele înnegrite care le înconjoară pentru a adăuga un frison de mișcare care se lasă să se înțeleagă cu intenția dinamică a automobilului.

Efectul general simplifică și mărește graficele designului exterior al maşinii, subliniind proporțiile sale impunătoare și poziția încrezătoare. Acest lucru este în continuare accentuat de jantele forjate din aliaj de 22 de inci, rezervate exclusiv pentru Cullinan Black Badge.

Designul negru lucios și lustruit creează, de asemenea, scena perfectă pentru primul etrier de frână colorat al mărcii. O nuanţă roşie cu luciu ridicat a fost concepută special pentru a rezista la temperaturile înalte generate de sistemul de frânare avansat al automobilului, oferind în același timp un finisaj perfect neted al Rolls-Royce.

Evident că în interior la fel domină standard culoarea neagră. Inspirat din capodoperele arhitecturii urbane, un finisaj din fibră de carbon cu țesătură goală a fost dezvoltat pentru a crea forme geometrice repetate extrem de precise, care produc un efect tridimensional puternic.

Fiecare foaie a acestui Technical Carbon este finisată cu șase straturi de lac înainte de a fi lăsată să se restaureze timp de 72 de ore, după care este lustruită manual pentru a avea un finisaj ca de oglindă.

Acest proces durează 21 de zile și se consideră finalizat numai după ce fiecare piesă este inspectată de către un meșter pentru a asigura uniformitatea reflectantă completă pe fiecare dintre cele 23 de părţi care se găsesc într-o maşină!

Prezența plafonului Starlight şi în noul Cullinan Black Badge intensifică ambianța cabinei atunci când aruncă o lumină cu intensitate scăzută peste scaunele luxoase tapiţate cu piele. Tavanul este acoperit şi el cu piele fină de culoare neagră, iar cu un total de 1.344 de elemente de fibră optică aplicate manual, opt dintre care imită nişte stele alb strălucitoare puternic, reprezintă o adevărată reflectare a cerului pe timp de noapte.

Reflectând filosofia Bespoke a mărcii, Cullinan Black Badge beneficiază şi de o paletă de culori interioare configurabilă aproape la infinit, dar special pentru acest model a fost pregătită culoarea Forge Yellow pentru tapiţerie. Într-un final nu lipseşte simbolul infinitului, care a fost brodat pe scaune, inclus pe ceasul mecanic şi în pragurile iluminate ale uşilor.

La capitol tehnic, noul Rolls-Royce Cullinan Black Badge este dotat standard cu sistem de tracţiune integrală şi roţi directoare spate, la care se adaugă un nou sistem de evacuare a gazelor de eşapament, unul care produce un sunet mai profund.

A fost sporită uşor şi puterea motorului V12 twin-turbo de 6.75 litri, cu 29 de CP până la 600 şi cu 50 de Nm până la 900. Poate face 0-97 de km/h în 4.9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Cullinan Black Badge a beneficiat şi de un set de modificări la transmisie și la capitolul acceleraţie. Motorul, cutia de viteze ZF cu opt trepte și ambele punţi directoare funcționează în mai strânsă colaborare pentru a ajusta nivelurile de implicare în funcție de accelerație și de direcție. Modificările componentelor și setărilor suspensiei se adaugă la suita de tehnologii dinamice care asigură un echilibru adecvat între dinamism și rafinament.

Pentru a consolida încrederea atunci când este exploatat alter ego-ul lui Cullinan, şi puterea de frânare a fost mărită, în timp ce cursa pedalei de frână a fost mişcorată. Iar ventilația reproiectată a discului de frână permite, de asemenea, consecvența acestor modificări în timpul frânării la temperaturi ridicate.

Modelul poate fi deja comandat. Pentru Europa nu se cunoaşte deocamdată, dar pentru SUA există deja un preţ de start anunţat – de la 382.000 de dolari!

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/