(video) În paralel cu Rimac Nevera a demarat producţia “fratelui” său mai luxos

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După cei de la Rimac, Automobili Pininfarina anunţă la fel că a demarat producţia de serie a modelului său Battista, numit drept primul hyper GT pur electric din lume. Lucrările se desfăşoară într-un nou spațiu dedicat al Atelierului din Cambiano, lângă Torino, Italia.

Hypercarul electric este acum realizat manual de o echipă de artizani într-o clădire personalizată de 2.300 de metri pătrați. De la momentul lansării Automobili Pininfarina la Roma în 2018 s-a format o echipă din 118 experți din 20 de țări.

Proprietarii pot aștepta cu nerăbdare un serviciu pentru clienți de clasă mondială prin intermediul a 25 de parteneri de lux cu experiență din rețeaua globală de retaileri a Automobili Pininfarina, precum și a propriei echipe de specialiști în Relații cu clienții. Interesant este că numărul dealerilor este identic cu cel anunţat de Rimac, astfel că nu se exclude că sunt identici.

Atelierul Battista este împărțit în 14 zone de producție și de asigurare a calității. Folosind tehnologii moderne – cum ar fi mai multe instalații de montare noi, personalizate în Atelier – și procese și instrumente mai tradiționale, cum ar fi șurubelnițele pneumatice de mare precizie reîncadrate pentru fitinguri detaliate pentru Battista, procesul de construcție respectă moștenirea producătorului de caroserii.

De la început până la sfârșit, asamblarea fiecărui Battista durează 10 săptămâni, în timp ce vopsirea manuală a ediţiei speciale Battista Anniversario necesită un program prelungit de 18 săptămâni. Fiecare Battista este asamblat de 10 meșteri, fiind necesare peste 1.250 de ore de muncă. Caracteristicile de design personalizate și finisajul exclusivistului Battista Anniversario extind acest lucru până la 1.340 de ore.

Șasiul rulant al lui Battista (este practic comun cu cel al lui Rimac Nevera), care cuprinde grupul motopropulsor electric, baterie în formă de T, o structură monococă din fibră de carbon a cabinei și toate sistemele electrice, intră în prima zonă pentru evaluare în raport cu standardele stricte de calitate ale Automobili Pininfarina. Starea sa este înregistrată aici. Aceasta este prima dintre multele porți gestionate electronic pe care Battista trebuie să le treacă în timp ce își face drum prin Atelier.

Battista începe să prindă formă pe măsură ce corpul amorsat este apoi lipit de monococ. Cu acoperișul său „Goccia” care înconjoară cabina, Battista câștigă rezistență structurală și rigiditate. Montat pe o altă platformă personalizată, acest proces de două zile măsoară și înregistrează fiecare dimensiune și parametru la cele mai fine toleranțe, într-o zonă de măsurare care a fost reprezentată de crearea cu succes a vehiculelor speciale timp de 20 de ani. Caroseria este apoi demontată de pe șasiu pentru a fi mutată într-o încăpere de vopsire dedicată.

Ciclul standard de vopsire durează trei până la patru săptămâni, folosind un nou compus de vopsea cu un finisaj metalizat multistrat, într-una dintre cele 28 de culori inspirate din regiunea Piemonte din Italia – inima Automobili Pininfarina. Fiecare panou este montat pe o altă platformă personalizată pentru a asigura o potrivire perfectă a culorilor. În timp ce vopseaua exterioară este perfecționată, bordul și elementele interioare sunt montate.

În zona a cincea, 80% din vehicul este asamblat, ceea ce durează două zile. Un lift ergonomic cu dispozitiv personalizat îi ajută pe meșteri să atingă toleranțele strânse necesare pentru elemente precum arcadele roților și podeaua plată. Ușile tip fluture complexe – cu design sofisticat și integrate în structura vehiculului – sunt, de asemenea, montate în această etapă, timp de două zile, folosind o altă piesă unică de echipament de montare care poate suporta greutatea ușilor și le poate înclina în mai multe direcții pentru a asigura montarea perfect aliniată.

În continuare, sunt efectuate primele verificări și modificări de final de linie, cu software și instrumente personalizate, utilizate pentru a verifica dacă toate standardele sunt îndeplinite, maşina fiind în modul Plant (modul Fabrică). Apoi este comutat în modul Customer (Client) pentru a se asigura că funcțiile din viața reală funcționează așa cum ar trebui, inclusiv încărcarea bateriei, sistemul de infotainment sau semnătura sonoră unică Automobili Pininfarina SUONO PURO.

Stația de lucru fizică finală din Atelier îl vede pe Battista ridicat cu un alt lift timp de 24 de ore pentru a finaliza o aliniere completă a volanului și a direcției. Fiecare vehicul este apoi verificat în zona de gestionare a apei pentru a se asigura că apa nu poate pătrunde în vehicul, indiferent de intensitatea acesteia, înainte de semnarea finală și finalizarea jurnalului său digital.

Verificările de calitate la sfârșitul liniei sunt finalizate de specialiști pasionați de livrarea perfecțiunii, care includ și teste funcționale, o evaluare estetică amănunțită în tunelul de lumină și teste rutiere. Programul de testare final se face pe un traseu personalizat şi conceput pentru a evalua fiecare Battista, reproducând modul în care proprietarii își vor folosi vehiculele pe un traseu variat de tipuri de drumuri și suprafețe.

Fiecare Battista este verificat de același șofer de testare în detaliu excepțional, înainte de a se întoarce la Cambiano, unde folia de protecție este îndepărtată înainte de un control estetic final, pentru a fi gata pentru livrările clienților. Toate în stilul Bugatti!

Vizitarea Atelierului Battista oferă fiecărui proprietar posibilitatea de a întâlni echipa din spatele vehiculului, de a lucra în parteneriat pentru a personaliza designul mașinii sale și de a vedea cum este construită ca parte a unei experiențe de punere în funcțiune și de proprietate de neegalat.

Clienții trec printr-un proces de consultare aprofundat pentru a-și configura Battista. O propunere de design personalizat este creată pentru fiecare client înainte ca acesta să fie invitat la Cambiano să lucreze față în față cu designerii, unde apoi își perfecționează specificațiile finale. 

Alături de zona de asamblare se află o suită de punere în funcțiune pentru clienți, unde pot fi specificate opțiunile de culoare și materiale pentru exterior și interior și oferă o gamă de mostre pentru a le revizui, atinge și simți. Pentru exterior, pot fi specificate elemente suplimentare, precum Battista Exterior Jewellery Pack, culorile etrierelor de frână și finisaje personalizate pentru jante. În total, există până la 13.9 chintilioane de combinații exterioare!

În interior, 128 de milioane de configurații posibile pentru culori, materiale – inclusiv piele, Alcantara și aluminiu – și gravuri permit clienților să creeze un Battista ca nici un altul. Exclusivitatea sporește statutul investițional al Battista, bazându-se pe o istorie bogată de capodopere auto de colecție care poartă numele Pininfarina. 

Serviciile pentru clienți ale Automobili Pininfarina sunt asigurate pe durata vieții de proprietate a lui Battista. O abordare digitală de 360 ​​de grade a post-vânzării, care încorporează piese și gestionarea garanției, instruire și diagnosticare de la distanță susține liniștea oferită de partenerii globali de retail. Cu o prezență în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Australia și Asia – clienții sunt îngrijiți oriunde s-ar afla. 

Pentru probleme tehnice de specialitate, un „medic zburător” va zbura oriunde în lume pentru a sprijini clientul și maşina sa. Cu o cunoaștere enciclopedică a lui Battista, echipa de medici zburători a fost implicată în dezvoltarea mașinii de la zero, inclusiv în dezvoltarea manualului proprietarului și a manualului de atelier al partenerului de vânzare cu amănuntul.

Proprietarii vor fi liniștiți și de pachetele cuprinzătoare post-vânzare: Eccellenza, Futura și Eterna.

  • Eccellenza: Un program de întreținere exclusiv de cinci sau 10 ani, care asigură siguranța și fiabilitatea tuturor funcțiilor și componentelor vehiculului pe tot parcursul deținerii, oferind performanțe optime și protejând garanția și valoarea acestuia.
  • Futura: Garanție extinsă a bateriei și grupului motopropulsor de la Automobili Pininfarina pentru Battista, oferind încă șapte ani de acoperire și asigurare față de garanția standard de trei ani. 
  • Eterna: O soluție gata de instalat pentru a îmbogăți experiența de proprietate și valoarea pe termen lung a lui Battista. Oferă un kit de piese de caroserie de schimb, care poate fi comandat la momentul configurării mașinii (în caz că ceva se strică în eventuale accidente minore). Este realizat și adaptat la configurația originală și vopsit în momentul producției. 

Livrările Battista către clienții din întreaga lume vor începe în această vară. Poate fi specificat fie în stilul de caroserie „Pura”, fie cu pachetul de design al caroseriei „Furiosa”. Cele cinci exemplare Battista Anniversario vor fi parte din numărul total limitat de producție de 150 de unități şi au fost deja vândute.

Fiind mai rapid decât un monopost de Formula 1 actual în sprintul său de la 0 la 100 km/h (sub 2.0 secunde, viteză maximă 350 km/h) și cu puţin peste 1.900 CP și 2.340 Nm de cuplu generaţi de patru motoare electrice, Battista va fi deocamdată cel mai puternic automobil italian din istorie. O autonomie de 500 km este asigurată de o baterie de 120 kWh, ce se încarcă de la 20 la 80% în mai puţin de 25 minute.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/