(video) Volvo Cars implementează trasabilitatea globală a cobaltului prin tehnologia blockchain

Volvo Cars va deveni primul producător auto care implementează trasabilitatea* globală a cobaltului, utilizat în bateriile maşinilor sale electrice, prin aplicarea tehnologiei blockchain. Anunțul urmează după dezvăluirea primului său electromobil – noul XC40 Recharge.

*Trasabilitate – caracteristica unui sistem de asigurare a calității de a permite regăsirea istoricului, a utilizării sau a localizării unei entități (produs, proces sau serviciu) prin identificări înregistrate. – Din engl. traceability.

Trasabilitatea materiilor prime utilizate în producția de baterii litiu-ion, cum ar fi cobaltul, este una dintre principalele provocări ale durabilității cu care se confruntă producătorii de automobile. Volvo Cars se angajează să urmărească deplin trasabilitatea, asigurându-se că clienții săi pot conduce automobile electrificate, știind că materialul pentru baterii a fost furnizat în mod responsabil.

Tehnologia Blockchain, care instituie o rețea de date transparentă și fiabil partajată, stimulează în mod semnificativ transparența lanțului de aprovizionare cu materii prime, deoarece informațiile despre originea materialului nu pot fi modificate fără a fi nedetectate. Volvo Cars a ajuns acum la un acord cu cei doi furnizori ai săi de baterii, CATL din China și LG Chem din Coreea de Sud și cu lideri mondiali în operarea tehnologiei blockchain, pentru a implementa trasabilitatea cobaltului începând din acest an.

Firmele tehnologice Circulor și Oracle operează tehnologia blockchain în lanțul de aprovizionare CATL, în urma unui program pilot de succes la începutul verii, în timp ce Responsible Sourcing Blockchain Network (RSBN), împreună cu specialiști responsabili de la RCS Global și IBM, o aplică în lanţul de aprovizionare al LG Chem.

Un blockchain este un registru digital care conține o listă de înregistrări legate între ele prin intermediul criptografiei. În cadrul lanțurilor de aprovizionare, tehnologia creează înregistrări ale tranzacțiilor care nu pot fi modificate, aplicând în același timp un set comun de reguli pentru datele ce pot fi înregistrate. Acest lucru permite participanților să verifice și să facă un audit al tranzacțiilor în mod independent.

În acest caz particular, datele din blockchain includ originea cobaltului, atribute precum greutatea și mărimea, lanțul de custodie și informațiile care stabilesc că comportamentul participanților este în concordanță cu orientările lanțului de aprovizionare OCDE (Organisation for Economic Co-operation and Development). Această abordare va ajuta la crearea de încredere între participanți de-a lungul unui lanț de aprovizionare.

Volvo Cars a lansat luna trecută noul XC40 Recharge, primul model dintr-o familie viitoare de mașini complet electrice sub brandul Recharge. Până în 2025, se așteaptă ca jumătate din vânzările globale ale Volvo Cars să fie compuse din mașini complet electrice, iar restul din modele hibride.

Luna trecută, Volvo Cars a lansat, de asemenea, un plan climatic ambițios, care include o reducere radicală a emisiilor de carbon cu 40% per vehicul până în 2025, precum și un angajament continuu pentru afaceri etice valabil pentru toate operațiunile și lanțul de aprovizionare.

CATL și LG Chem sunt producători renumiți de baterii, ambii cu experienţă de succes şi care furnizează baterii litiu-ion industriei auto mondiale. Ei îndeplinesc liniile directoare stricte de aprovizionare ale Volvo Cars în ceea ce privește leadership-ul tehnologic, lanțurile de aprovizionare responsabile, reducerea emisiilor de carbon și costurile competitive.

Acordurile dintre Volvo Cars, CATL și LG Chem acoperă furnizarea de baterii în următorul deceniu pentru modelele Volvo și Polestar de generație următoare, inclusiv pentru XC40 Recharge. Respectiv nu va exista o insuficienţă de baterii.

Vezi şi: O nouă idee de afacere! Volvo Cars intenţionează să devină furnizor de unităţi de propulsie

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/