O nouă idee de afacere! Volvo Cars intenţionează să devină furnizor de unităţi de propulsie

Volvo Cars și Geely intenționează să-şi fuzioneze operațiunile existente din domeniul motoarelor cu ardere internă într-o afacere independentă, pentru a pune bazele unui nou furnizor global care va încerca să dezvolte o următoare generație de motoare cu combustie și unităţi de propulsie hibride.

Noua afacere propusă ar clarifica modul în care Volvo Cars s-ar concentra asupra dezvoltării gamei sale de maşini electrice premium.

Amintim că Volvo Cars construiește o gamă de produse complet electrificate, ca parte a ambiției companiei de a pune durabilitatea în centrul operațiunilor sale. Până la mijlocul deceniului următor se așteaptă ca jumătate din vânzările sale globale să fie compuse doar din maşini electrice, iar cealaltă jumătate din hibride, inclusiv care vor avea o nouă generaţie de tren de rulare mai prietenos cu mediul.

Drive-E 4 cylinder Petrol Engine – T4/T3/T2 Rear

Iar pentru Geely, planul înseamnă motoare cu ardere internă avansate tehnologic și eficiente, dar şi grupuri motopropulsoare hibride care vor fi disponibile pe produsele Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC şi LYNK & CO. De asemenea, noul business poate furniza produse către producătorii terți de vehicule, asigurând posibile oportunități de creștere.

Per general, noua afacere planificată ar reprezenta o colaborare industrială semnificativă între Volvo Cars și Geely cu sinergii operaționale, industriale și financiare substanțiale.

Noua companie care urmează a fi creată este destinată să fie şi un angajator atractiv pentru aproximativ 3.000 de angajați de la Volvo Cars și aproximativ 5.000 de la Geely care au tangenţă cu operaţiunile legate de propulsoare cu combustie, inclusiv specialiști de la cercetare și dezvoltare, achiziții, producție, IT și finanţe. Se menţionează că nu se anticipează reduceri ale forței de muncă.

Ambele părţi, Volvo Cars şi Geely, sunt în proces de a-şi realiza operațiunile în unități noi în cadrul organizațiilor lor respective, ca un prim pas spre o fuziune a celor două într-o afacere combinată nouă şi independentă. Volvo Cars consideră că electrificarea industriei automobilelor va fi un proces gradual, ceea ce înseamnă că va exista o cerere semnificativă în curs de desfășurare pentru propulsoare hibride eficiente, alături de ofertele complet electrice.

“Mașinile hibride au nevoie de cele mai bune motoare cu combustie internă. Această nouă companie va avea resursele, amploarea și experienţa necesară pentru a dezvolta aceste unităţi de propulsie, eficiente şi din punct de vedere al costurilor”, a declarat Håkan Samuelsson, președintele Volvo Cars.

Planurile detaliate ale noii întreprinderi sunt în curs de dezvoltare și sunt supuse negocierilor sindicale, precum și aprobărilor din partea conducerii companiilor și autorităților relevante. Mai multe detalii urmează să fie oferite pe parcurs.

Vezi şi: Chinezii de la Geely vor o alianță Mercedes-Benz – Volvo. Ce reacții a stârnit ideea

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/