(video) Volvo spune unde va fi produs primul său electromobil şi face aluzie la noua serie 20

Producătorul suedez de automobile Volvo a anunţat oficial la Salonul Auto de la Shanghai că are de gând să amenajeze producţia în serie de a primului său electromobil în China.

Prima maşină cu propulsie electrică a Volvo va fi prezentată şi va fi produsă în anul 2019, iar de la uzina chineză va fi exportată pe alte pieţe.

Suedezii nu au îndrăznit să ofere mai multe detalii pe marginea acestui proiect, însă câteva caracteristici tehnice a modelului au fost totuşi dezvăluite. Aflăm deci că primul electromobil Volvo va fi construit pe baza unei platforme modulare compacte – CMA – care urmează a fi folosită şi pentru noile S40 sau XC40.

Dacă va fi prima maşină electrică Volvo un model aparte sau din viitoarea serie 40 nu se cunoaşte deocamdată, însă anterior reprezentanţi ai mărcii au menţionat că în seria 40 va exista un automobil electric şi unul hibrid.

Vezi şi: Prima maşină electrică Volvo. Iată ce autonomie va avea şi cât va costa

Volvo a mai spus că are nişte planuri ambiţioase cu referire la primul său model electric: până în anul 2025 speră să realizeze cel puţin un milion de exemplare.

În aceeaşi perioadă de timp, la câteva mii de kilometri distanţă de Salonul Auto de la Shanghai, jurnaliştii de la Car&Driver au realizat un interviu cu şeful subdiviziunii nord-americane a Volvo Lex Kerssemakers. În cadrul dialogului cu reprezentanţii presei auto, acesta a făcut aluzie la apariţia unei noi serii  – 20.

“Tuturor le este clar: 90 este cel mai mare, iar 40 este cel mai mic. Însă atunci când va apărea 20 acesta va fi mult mai mic”, a declarat misterios Kerssemakers, dar fără a mai intra în detalii.

Colegii noştri de peste ocean anticipează în acest sens apariţia unui nou model care va fi cel mai compact din toată gama mărcii, acesta fiind un crossover numit XC20. Maşina ar putea concura cu modele analogice produse de Mercedes-Benz, Audi, BMW sau Infiniti, iar sub capotă să aibă motoare turbo cu trei cilindri.

De asemenea, jurnaliştii americani prevestesc apariţia şi a unui sedan compact din această serie 20, însă care ar putea fi lansat prin 2025.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/