(video) Disperare printre şoferii din Cuba. Există deja un deficit de piese pentru maşinile ruseşti

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Flota de mașini de fabricație rusă din Cuba s-ar putea “pensiona” forţat. Associated Press scrie că proprietarii acestora se confruntă deja cu o penurie de piese de schimb pe fondul sancțiunilor aplicate faţă de Rusia din cauza războiului. 

Totodată, în zona de risc sunt și proprietarii de mașini vechi de origine americană, multe dintre ele modificate de posesori pentru a folosi anume piese ruseşti.

FOTO: auto.ru

Agenția de presă face referire la statisticile cubaneze, conform cărora există între 80-100 de mii de modele VAZ/Lada pe insulă și până la 20.000 de mașini fabricate în SUA. În plus, pe drumurile locale există SUV-uri de la UAZ și alte autovehicule rusești, inclusiv camioane, autobuze și tractoare, marea majoritate fiind implicate în activități economice.

Anterior, piesele de schimb pentru acestea, dar şi consumabilele, erau furnizate direct din Rusia prin canale private sau din Statele Unite, unde unele companii din statele de sud s-au specializat în importul de piese pentru vehicule Lada și UAZ. Acum însă, din cauza sancțiunilor, aceste modalități tradiționale de furnizare a pieselor de schimb au fost blocate.

Localnicii intervievați de agenție nu au putut prezice evoluția ulterioară a situației. De cealaltă parte, experții economici cubanezi au spus că, chiar dacă se va găsi o modalitate de a evita sancțiunile, piesele de schimb vor deveni considerabil mai scumpe, iar termenele lor de livrare vor fi considerabil mai lungi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/