Grupul PSA anunţă eVMP – o nouă platformă modulară pentru maşini electrificate

Groupe PSA consideră că a fi în perfectă armonie cu dezvoltarea pieței vehiculelor electrice este un factor determinant în relevanța ofertei sale. Prin aceasta, grupul va lansa începând cu 2023, vehicule din segmentele C și D, de la sedanuri la SUV-uri, în diferite regiuni ale lumii. Aceste vehicule vor beneficia de această nouă platformă de referință, numită eVMP (Electric Vehicle Modular Platform).

eVMP concentrează tot know-how-ul tehnic al Groupe PSA, cu 60-100 kWh de energie încorporată și o arhitectură optimizată care exploatează întregul spaţiu de sub podea, dedicat bateriei. Singura imagine publicată mai sus arată deocamdată un singur motor electric instalat pe puntea din spate, cu tracţiune spate respectiv, deşi la sigur vor exista configuraţii cu cel puţin două electromotoare şi AWD.

Fiind realizată o proporţie de 50 kWh per metru de ampatament, aceasta este un punct de referință pe piața vehiculelor electrice și, prin urmare, maşinile construite pe acest şasiu cu set de acumulatori integrat, vor putea pune la dispoziţie o autonomie de 400-650 km (în ciclu WLTP), în funcție de caroserie.

Pentru a furniza o soluție de înaltă performanță, adaptată fiecărei necesități de mobilitate oriunde în lume, pe anumite piețe pot fi oferite versiuni derivate ale acestei platforme, care vor permite lansarea de maşini cu sisteme de propulsie hibride, cel mai probabil de felul celor a căror motor cu ardere internă nu este conectat direct la roţile care le pun în mişcare.

Pe lângă nivelul ridicat de performanță tehnică, eficiența eVMP constă și în optimizarea costurilor de cercetare, dezvoltare și industrializare. Acest lucru se realizează prin utilizarea anumitor subansambluri și a modulelor de baterii de înaltă performanță existente. În plus, procesul industrial a fost studiat pentru a obține sinergii maxime cu mijloacele existente în fabricile PSA, limitând astfel investițiile.

În aceeași logică de fabricare a componentelor electrice in-house, această platformă completează piesele dezvoltate și fabricate cu Groupe PSA, cu motoarele sale electrice sau cu produsele întreprinderii comune ACC.

“Cu această platformă eVMP, Groupe PSA demonstrează încă o dată capacitatea sa de a inova prin dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație și la prețuri accesibile, datorită frugalității care a permis reducerea semnificativă a investițiilor în cercetare, dezvoltare și industrie. Această platformă globală va face posibilă oferirea unei serii de vehicule care respectă perfect mediul, care întâlnesc așteptările în schimbare ale clienților noștri și garantând plăcere, dar și siguranță la bord, valori care stau la baza reputației Grupului de azi”, a declarat Nicolas Morel, directorul subdiviziunii cercetare şi dezvoltare la Groupe PSA.

Noua platformă va apărea din 2023 pe maşini de marcă Citroen, Peugeot, DS şi Opel, existând posibilitatea ca acces să aibă la ea şi unele mărci parte a concernului FCA.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/