Cum se va schimba noua generaţie Toyota Prius şi când va debuta? Informaţii de la insideri

Colegii de la BestCarWeb au publicat primele detalii despre noua generație a bine cunoscutului model hibrid Toyota Prius, o maşină care se poate întâlni în aproape orice ţară de pe glob dacă nu în toate. Informaţiile, pe care am decis să le distribuim şi noi, au drept sursă insideri din interiorul companiei nipone.

Noua generație Prius, deja a cincea la număr, ar trebui să intre pe piață în ianuarie 2023! Modelul va rămâne fidel conceptului său de propulsie, ceea ce înseamnă că unitatea de propulsie hibridă va fi compusă în continuare dintr-un motor pe benzină (posibil cu acelaşi volum de 1.8 litri), asistat de un motor electric şi o baterie litiu-ion.

Cu toate acestea, eficiența sistemului va deveni semnificativ mai mare. Inginerii vor folosi un motor cu ardere internă și mai economic și vor crește capacitatea bateriei. Dar platforma va rămâne aceeași: a patra generaţie Prius a fost prima mașină construită pe baza platformei TNGA și conform celor de la Toyota este “încă departe de momentul când îşi va putea atinge potențialul complet”.

De cealaltă parte, se va lucra mai mult la capitolul design pentru a face această maşină mai atrăgătoare pentru mai multe categorii de clienţi. Designerii Toyota Motor au ales un exterior complet diferit, așa că în loc de o mașină cu un aspect mai ieşit din comun, vom fi martorii unui liftback cu un aspect futurist și chiar sportiv. Anume aceste detalii enunţate au stat la baza formării unui render neoficial.

Amintim că a patra generație Toyota Prius (XW50) este produsă din 2015. Folosește un benzinar 2ZR-FXE de 1.8 litri şi cu patru cilindri în linie (98 CP), ajutat de un motor electric de 72 CP, care e alimentat de un acumulator găsit sub bancheta din spate. Configurația standard este cu tracțiune față, dar există și o versiune cu “tracțiune integrală” cu un motor electric separat pentru puntea spate.

În Republica Moldova, din cauza cererii inexistente, modelul Prius nu se vinde pe cale oficială.

Cmentariile sunt închise