(video) Poliţia face lumină în cazul accidentului de la Botanica. Motivul pentru care şoferul fugea prin oraş de poliţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţia a făcut publice abia astăzi detalii despre o serie de evenimente care s-au întâmplat în seara zilei de 1 februarie, care au culminat cu un accident în sectorul Botanica.

Şoferul care fugise de poliţie prin oraş avea un motiv pentru care a ales să facă asta. Este de fapt un hoţ cu experienţă! Acesta ar fi comis mai multe furturi în sectoarele Centru, Buiucani și Botanica şi nu este la prima abatere de la lege, fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Ofițerii de investigație și urmărire penală de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru, au dispus mai multe acțiuni complexe în stabilirea și reținerea suspectului. În cadrul acțiunilor, polițiștii au stabilit că tipul, împreună cu alte persoane, în perioada lunilor noiembrie 2021 – ianuarie 2022 ar fi comis cel puțin opt infracțiuni de furt.

Acesta închiria automobile de ocazie pe care le utiliza la transportarea obiectelor din metal sustrase, iar pentru camuflarea ilegalităților, imediat după comiterea furturilor, schimba plăcuțele de înmatriculare la automobile pe unele improprii. Metalul sustras era dus la punctele de colectare a metalului uzat, de unde obţinea un profit în urma vânzării sale.

În toate cazurile forțele de ordine au acumulat probe concludente ce demonstrează vinovăția acestuia şi s-a decis reţinerea acestuia. De curând organele de drept au localizat locul aflării suspectului, iar el, observând polițiștii îmbrăcați în civil, a încercat să fugă.

În timpul deplasării prin capitală a comis două accidente rutiere, în urma cărora nimeni nu a avut de suferit, dar în urma celui de-al doilea a fost reținut cu suportul INSP, fiind încătușat și escortat la inspectorat. Ulterior a fost dus la expertiză, unde s-a stabilit că acesta mai era şi sub influența substanțelor psihotrope.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt şi riscă amendă de până la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de până la 240 de ore sau închisoare pe un termen de până la 4 ani.

În continuare se întreprind acţiuni speciale de investigații și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complice la săvârșirea infracțiunii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/