(video) Premieră la Chicago Auto Show: Noul Chevrolet Equinox facelift a primit şi versiunea “sport” RS

Al doilea SUV ca mărime după Trax, cel mai popular SUV al mărcii Chevrolet şi a doua cea mai populară maşină a întregului concern General Motors după pickup-ul Silverado – modelul Equinox dintr-o a treia generaţie – a fost actualizat şi prezentat la Salonul Auto de la Chicago.

Modelul cu preţ de start local de 23.800 de dolari este considerat atrăgător şi este ales de mulţi pentru că oferă mai mult “automobil” pentru banii ceruţi în schimb, în timp ce concurenţii îi sunt de regulă mai scumpi cu 5-10 mii de dolari.

Aflaţi că maşina cu o lungime de 4.652 mm s-a vândut doar anul trecut în aproximativ 346.000 de exemplare!

Chevrolet a ţinut să rezume toate modificările pe care le-a aplicat asupra acestui SUV doar prin nişte clipuri video scurte şi diagrame (primele patru imagini din galerie). Cele mai mari afectează exteriorul automobilului, acolo unde au apărut noi faruri LED, despărţite vizual în două, o nouă grilă de radiator, noi faruri şi bare de protecţie diferite.

Interiorul a rămas practic neatins, însă datorită echipării “sportive” RS, disponibile anterior doar pentru piaţa din China, decorul din cabină devine mai interesant pe lângă cel standard, cusăturile contrastante jucând un rol esenţial. Sistemul multimedia MyLink rămâne la alegere cu un ecran de 7 sau 8 inci (suportă Apple CarPlay, Android Auto și hotspot Wi-Fi).

Printre opțiuni se numără un acoperiș din sticlă, camere la 360 de grade și un complex de sisteme de asistenţă (sistem de frânare automate, de menţinere în bandă, de monitorizare a unghiurilor moarte, etc). Volumul maxim al portbagajului poate atinge cifra de 1.798 de litri cu scaunele spate rabatate.

Chevrolet Equinox RS are un bodykit exterior cu forme mai agresive, două terminaţii duble ale eşapamentului în loc de doar două trapezoidale, jante de dimensiuni mai mari şi de culoare neagră, dar şi inserţii negre pe caroserie în locul unora cromate.

Sub capotă: turbodiesel-ul de 1.6 litri (137CP/320 Nm) a fost eliminat încă din toamna lui 2019 din cauza cererii reduse. Motoarele pe benzină sunt păstrate fără modificări, fiind vorba despre unităţi turbo cu patru cilindri (cu sistem de injecţie directă) şi volume de 1.5/2.0 litri, cu 173 CP/275 Nm şi 256 CP/353 Nm respectiv.

Cel mai “mic” motor este cuplat ca şi înainte la o transmisie automată cu șase trepte, în timp ce unitatea mai voluminoasă funcţionează în tandem o cutie de viteze automată cu nouă rapoarte.

Tracţiunea este standard pe puntea din faţă, însă poate fi comandată şi una integrală cu ambreiaj pentru conectarea punţii spate. Indiferent de tracţiune tot pe puntea din spate este montată o suspensie multi-link.

Vânzările noului Chevrolet Equinox facelift în Statele Unite vor începe din această toamnă.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO
(sursă imagini salon: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/