(video) O mamă care-şi plimba copilul a descoperit o cauză a lipsei locurilor de parcare în Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O mamă care îşi plimba copilul pe o stradă a devenit martorul unei situații tot mai comune în capitală, mai exact a unei cauze care contribuie la lipsa acută a locurilor de parcare. Şi se pare că a ajuns la o concluzie surprinzătoare: problema nu este neapărat în lipsa totală de locuri de parcare, ci în modul în care oamenii le folosesc, sau, mai bine zis, modul în care nu le folosesc.

Secvenţa video realizată arată modul haotic în care au fost lăsate automobilele şi respectiv a ocupării de spaţiu în plus care ar fi putut servi altor conducători auto. Această atitudine pare a fi un fenomen tot mai obișnuit în Chişinău, unde locurile de parcare sunt deseori prețioase și greu de găsit.

„Despre probleme dureroase. Spuneți că nu sunt suficiente locuri de parcare în oraș? Dar haideți să parcăm ca să fie suficient spațiu pentru toată lumea.”

VIDEO: facebook.com/mayaberenshteyn

Oare chiar trebuie să existe în orice loc marcaje bine vizibile pentru orientare, căci la unii e greu cu orientarea?… Conducători auto par a fi dispuși să ignore aceste reguli pentru a-și asigura un loc de parcare convenabil pentru ei, indiferent de consecințele pentru ceilalți. Această lipsă de respect reciproc și de conștientizare asupra problemelor de parcare contribuie la crearea unui mediu urban tensionat.

Soluția la această problemă nu constă doar în a crea mai multe locuri de parcare, ci și în educarea și conștientizarea conducătorilor auto cu privire la regulile și eticheta parcatului. Este important ca locuitorii orașului să înțeleagă că parcatul haotic nu este doar o problemă minoră, ci poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții în oraș.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise