Un bărbat a fost sancționat pentru cinci încălcări rutiere comise în trafic! Doar gazul lacrimogen l-a oprit

În seara zilei de ieri, 3 martie, pe strada Mircea cel Bătrân din capitală, șoferul unui automobil de marcă Volkswagen a fost surprins cum se deplasa cu viteză. A fost observat şi de inspectori de patrulare, care l-au somat să oprească, însă acesta a ignorat cerințele.

A urmat o oprire forţată şi în timpul reținerii bărbatul a opus rezistență, resubordonându-se cu vehemență angajaților INSP. În această ordine de idei a fost aplicat gazul lacrimogen și mijloacele speciale în conformitate cu legislația în vigoare.

Fiind identificat, bărbatul de 40 de ani a comunicat polițiștilor că nu deține permisul de conducere și că a întrebuințat careva substanțe narcotice. Însă în urma testării narcologice, rezultatul a fost negativ.

Astfel spuse, individul a fost atras la răspundere contravențională pentru:

  1. Conducerea unei mașini care nu a fost înmatriculată conform legii sau nu a fost supusă reviziei tehnice;
  2. Conducerea unui vehiculului fără permis de conducere;
  3. Exploatarea unei mașini care nu a fost asigurată de răspundere civilă în modul stabilit;
  4. Depășirea vitezei de circulație;
  5. Neîndeplinirea de către conducătorul unui vehicul a indicației legale dată de agentul de circulație de a-l opri.

Mijlocul de transport în cauză a fost evacuat la parcarea specială. Pentru documentarea cazului acesta a fost condus la IP Rîșcani.

Inspectoratul Național de Securitate Publică reiterează că nu va tolera în niciun caz niciun fel de abatere de la lege, iar cei care nu se conformează vor fi sancționați corespunzător.

Cmentariile sunt închise