in , ,

(video) Supercarul Rimac Concept_One a devenit mai puternic. Face 0-200 de km/h în 6 secunde

Compania Rimac Automobili a actualizat creaţia sa unică – supercarul electric Rimac Concept_One. Maşina mai este prezentată în aceste zile vizitatorilor Salonului Auto de la Geneva.

Prezentat în premieră mondială acum un an, de asemenea la Salonul Auto de la Geneva, Rimac Concept_One avea atunci 1.088 CP şi 1.600 Nm. Acum însă compania i-a oferit un surplus de putere fără a organiza un mega eveniment pentru a ne spune asta.

Varianta codificată C1 2017 dezvoltă tocmai 1.224 de CP, în timp ce cuplul maxim a rămas acelaşi. Electromobilul poate înregistra acum performanţe dinamice mult mai impresionate, însă doar la capitolul acceleraţie.

Dacă viteza maximă a rămas cea de 355 de km/h, atunci timpul necesar pentru acceleraţia de la 0-100, 0-200 şi 0-300 km/h a scăzut.

Vezi şi: (video) Rimac Concept One l-a învins pe Bugatti Veyron într-o liniuţă de 402 metri

Pe lângă toate aceste lucruri, inginerii au dezvăluit că au îmbunătăţit sistemul de vectorizare a momentului de rotaţie pentru a asigura o distribuţie optimă a puterii adăugate. În dependenţă de condiţiile de drum, sistemul electronic al maşinii va verifica de 100 de ori pe secundă transferul momentului de rotaţie către fiecare roată în parte.

Busy weekend at the Geneva Motor Show 2017We love having you in such great number. The show continues until March, 19th and we are presenting the two upgraded customers' Concept_One cars and more in hall 6, booth 6250.

Gepostet von Rimac Automobili am Sonntag, 12. März 2017

De asemenea, dacă anterior maşina era dotată cu o baterie de 82 kWh, acum aceasta vine cu una care are o capacitate de 90 kWh. Asta asigură o autonomie sporită până la 350 de km, însă maşina a devenit cu 50 de kg mai grea.

Vezi şi: (video) Drag race: Rimac Concept_One vs Porsche 918 Spyder

Rimac Automobili planifică să lanseze în viitorul apropiat o versiune mai rapidă şi mai puternică a lui Concept_One. Aceasta se va numit Concept_S şi ar putea fi destinată doar deplasării pe circuite.

Iti place articolul?