(video) CES 2022: Premieră mondială – Noul Chevrolet Silverado EV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Americanii de la Chevrolet au folosit expoziția CES din Las Vegas pentru a prezenta o maşină de serie şi aceasta este poate principala premieră auto de peste ocean de la începutul lui 2022. Noul Chevrolet Silverado EV vine să concureze direct cu noul Ford F-150 Lightning

Totuşi, deşi Ford promite să lanseze modelul în producţie deplină în această primăvară şi are o listă solidă de precomenzi, Chevrolet va intra în cursă abia spre sfârşitul lui 2023.

Oricum, în faţă avem un model de serie şi multe specificaţii au fost deja făcute publice acum.

Caracteristici cheie:

  • Spre deosebire de modelul electric al celor de la Ford, care este unificat cu standardul F-150, noul Silverado electric nu are nimic în comun cu modelul cu motoare cu combustie! Dacă încă nu v-aţi dat seama din forme, pickup-ul electric este de fapt un GMC Hummer EV reproiectat și simplificat. Aceste mașini au o platformă comună Ultium și un corp unificat cu o cabină tip Crew Cab, fără alternative.
  • Noul Silverado EV nu are un cadru tradițional. Elementul portant principal este cadrul bateriei situat între osii, de care sunt atașate subcadre puternice în față și în spate. Suspensia este complet independentă pe toate roţile, iar opţional se va putea instala una pneumatică automată adaptivă, capabilă să modifice garda la sol într-un interval de 100 mm. O altă opțiune va fi roţile spate directoare.
  • Versiunea de bază a modelului este numită pe scurt WT (de la Work Truck). O asemenea maşină va dispune de mai multe elemente practice de culoare neagră, jante din oţel şi un finisaj cât mai simplu. Totuşi, chiar şi aceasta va avea în echipare de bază două motoare electrice (517 CP şi 834 Nm), respectiv tracţiune integrală.
  • Versiunea mai scumpă şi cu un caracter ceva mai sportiv se va numi RST. Cele două motoare ale sale vor genera în total 673 CP şi 1.057 Nm, iar cu pachetul opțional Wide Open Watts Mode va putea face 0-97 km/h în mai puțin de 4.5 secunde. Mai târziu va exista şi o versiune orientată spre off-road Trail Boss (doar o singură fotografie a fost publicată cu modelul, ultima din galeria foto).
  • Capacitatea bateriei Ultium folosite nu se anunţă pentru un moment, însă aceasta ar trebui să fie suficientă pentru o autonomie de până la 650 de km (estimativ). Pentru comparaţie, Ford nu promite mai mult de 480 km pentru al său F-150 Lightning. Arhitectura electrică de ultimă generaţie permite încărcarea bateriei cu maxim 350 kW putere (160 km în 10 minute), iar acest lucru va fi disponibil chiar şi pentru versiunea WT. Clienţii vor avea acces la rețeaua de stații de încărcare Ultium Charge 360, care are 100.000 de terminale în Statele Unite și Canada.
  • Orice Chevrolet Silverado EV are un portbagaj frontal eTrunk încăpător (compartiment încuiat, rezistent la intemperii) şi o benă cu o lungime totală de 1.8 metri. Pentru transportul obiectelor lungi se va putea opta contra cost pentru Multi-Flex Midgate, adică un compartiment care se poate deschide între cabină şi benă. În acest caz, lungimea de încărcare va creşte până la 2.7 metri.
  • O altă opțiune este Multi-Flex Tailgate: un hayon cu treaptă rabatabilă integrată și deschidere electrică. Iar în benă se pot instala mai multe prize pentru alimentarea/încărcarea celor mai diverse aparate şi instrumente electrice cu o putere totală de până la 10.2 kW. De asemenea, modelul este capabil să livreze curent în afara maşinii pentru a încărca alt electromobil, de exemplu.
  • Capacitatea de transport a pickup-ului (în benă) este de numai 590 kg, dar greutatea admisă a remorcii tractate este de 4.5 tone. Mai târziu va apărea pachetul Max Tow care va permite tractarea de remorci de până la 9 tone.
  • Toate versiunile lui Silverado EV vor avea un panou de bord de 11 inci. Monitorul central din versiunea RST are o diagonală de 17 inci, iar cel din WT este ceva mai modest. Sistemul multimedia nou are o interfaţă numită Ultifi şi se bazează pe sistemul de operare Linux. Printre opţiunile anunţate se numără un head-up display cu o suprafaţă de proiecţie de 14 inci, acoperiş panoramic şi pilot automat Super Cruise.

Pickup-urile Chevrolet Silverado EV vor fi produse la aceeași fabrică Factory Zero de lângă Detroit, unde sunt realizate noile modele Hummer. Acceptarea rezervărilor cu depozite de 100 USD este posibilă chiar acum, deşi comenzile complete vor fi procesate în primăvara anului 2023. Modelul de bază Work Truck va costa de la 39.900 de dolari.

Apoi, în toamna anului 2023, va fi disponibilă pentru comandă o versiune de start RST First Edition, cu un set complet de opțiuni și jante de 24 de inci. O asemenea maşină va costa 105.000 de dolari!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/