(foto) GENEVA 2019: Premieră – Bugatti lansează o maşină de 30000 de euro

Maşina care a adus faima Automobiles Ettore Bugatti în anii ’20 ai secolului trecut, modelul Bugatti Type 35, este recunoscută în general drept cea mai de succes mașină de curse din toate timpurile. În timpul carierei sale lungi, a câștigat aproximativ 2.000 de curse profesionale și pentru amatori, în medie peste paisprezece per săptămână.

În 1926, Ettore și fiul său, Jean, au decis să construiască la jumătate de scară un Type 35 pentru cel mai tânăr fiu al lui Ettore, Roland, cu ocazia aniversării celor patru ani împliniţi. Acum, cu ocazia celei de-a 110-a aniversări a companiei, Bugatti și divizia Junior Classics revigorează ideea de “Bugatti Baby”, prezentând la Salonul Auto de la Geneva primul model de maşină imprimat 3D.

Ceea ce Ettore și Jean intenționau să fie o mașină unică a devenit un vehicul oficial marca Bugatti. Feedback-ul de la clienții care vizitau uzina din Molsheim a fost atât de pozitiv încât micul automobil a intrat în producţie și a fost vândut între anii 1927 și 1936. Astfel s-a născut “copilul” Bugatti.

Cunoscut de entuziaștii Bugatti din întreaga lume, astăzi nici o colecție nu este completă fără un Baby. Cu toate acestea, doar aproximativ 500 au fost făcute vreodată şi se găsesc în mâinile câtorva norocoși. Până acum.

Pentru a sărbători cea de-a 110-a aniversare a companiei Bugatti, marca introduce cel mai mic membru al familiei: Baby II! Un tribut contemporan al capodoperei lui Ettore, Baby II va fi produs într-un număr limitat, la fel ca și originalul: vor fi construite doar 500 de mașini.

Spre deosebire de originalul, care era potrivit doar pentru cei mai tineri șoferi, Baby II este o replică care măsoară 3/4 din maşina originală de curse, astfel încât să poată fi condusă atât de adulți, cât și de copii. Baby II va permite pasionaților de automobile de toate generaţiile să împărtășească dragostea de a conduce și marca clasică a lui Bugatti.

Lansându-se aproape după un secol de la predecesorul său, Baby II a fost creat folosind cea mai recentă tehnologie, dar cu cel mai mare respect pentru patrimoniul auto Bugatti. Construită manual, mașina a fost proiectată cu ajutorul unei scanări digitale precise a unui model Type 35 original, construit pentru Grand Prix-ul francez din 1924 din Lyon.

La fel ca și “copilul” original, Baby II are un sistem de propulsie electrică şi o tracţiune pe puntea din spate. Spre deosebire de predecesorul său, Baby II dispune de pachete de acumulatori litiu-ion detașabile, un diferențial cu alunecare limitată și chiar sistem de frânare regenerativă! Maşina va fi oferită cu două moduri de putere, selectabile pentru șoferii de diferite staturi: un “child mode” care va limita puterea la 1.4 CP şi viteza maximă la 20 de km/h sau un “adult mode” care va mări puterea până la 5.4 CP şi viteza maximă până la 45 de km/h.

În plus, pentru pasionații care doresc mai mult, este disponibilă o opțiune numită “Speed ​​Key” (la fel ca Speed ​​Key pentru fratele său mai mare, Chiron!), care permite creşterea puterii până la 14 CP și deconectarea limitatorului de viteză!

Cockpit-ul lui Baby II prezintă semnătura Bugatti transformată în tabloul de bord din aluminiu, un scaun din piele, un volan distinctiv cu patru spiţe şi recreat de la modelul original, precum şi un panou de bord custom. Exteriorul mașinii este vopsit tradițional în culoarea French Racing Blue, deși cumpărătorii vor putea să comande oricare altă culoare dorită.

Jantele din aliaj de aluminiu cu opt spițe sunt din nou nişte replici la scară redusă ale modelului de jante din 1924 și încorporează frâne moderne pe fiecare roată. În cele din urmă, farurile puternice (care nu sunt prezentate pe imaginile de la Geneva Motor Show) luminează drumul pentru șoferii tineri sau maturi, indiferent dacă explorează hectarele aflate în proprietatea părinţilor sau pista de karting locală.

În ciuda faptului că este cel mai mic membru al familiei Bugatti, Baby II are multe în comun cu frații săi mai mari. Aflată pe nasul mașinii este celebra insignă “Macaron”, realizată din 50 de grame de argint solid, la fel ca și pe fiecare Chiron. Fiecare exemplar va mai avea o placă numerotată cu ediţia limitată, iar unităţile comandate în 2019 vor include și o insignă pentru comemorarea aniversării de 110 ani de la fondarea Bugatti.

Prețurile pentru Baby II încep de la 30.000 de euro (plus taxe și livrare), iar producția va demara din toamna acestui an.

Vezi neapărat şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpă maşină nouă din lume

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/