(video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Bugatti La Voiture Noire, cea mai scumpă maşină nouă din lume

Pregătirea tuturor fanilor, dar şi a noastră jurnaliştilor, pentru spectacolul organizat de Bugatti acum câteva ore a început cu mult înainte de premiera de la Salonul Auto de la Geneva. Compania a ţinut mai întâi să ofere pentru degustare istoria modelului Type 57SC Atlantic făcut în patru exemplare, una dintre care era maşina specială şi personală a lui Jean Bugatti, fiul fondatorului mărcii și un designer talentat.

Coupeul său vopsit într-o culoare neagră a fost cunoscut sub denumirea de “La Voiture Noire”, care în franceză înseamnă “mașina neagră”. Bugatti a preluat-o şi astfel a botezat noul one-off făcut pe baza lui Chiron.

Potrivit informaţiilor oficiale, automobilul exclusivist are deja un proprietar, un mare fan al modelului original Type 57SC Atlantic. Această nouă mașină are un design inspirat din cea a lui pierdută a lui Jean Bugatti, având un corp absolut nou şi făcut în totalitate din fibră de carbon de culoare neagră.

Farurile şi stopurile sunt la fel noi şi pe bază de LED-uri. Barele de protecţie reproiectate includ prize enorme de aer, iar gazele de eşapament vor ieşi prin tocmai şase terminaţii.

Deocamdată nu există nici o imagine oficială cu interiorul, semn că încă s-ar lucra la el şi că va fi mult mai bogat în dotări şi materiale decât un Chiron obişnuit.

Sub capotă nu s-a intervenit. A rămas acelaşi W16 de 8.0 litri, care produce 1.500 de CP şi 1.600 Nm de cuplu. Cum s-au schimbat caracteristicile dinamice nu se anunţă.

Preţul maşinii este de 11 milioane de euro net şi astfel Bugatti se laudă că a făcut cea mai scumpă maşină nouă din lume. Se vehiculează că după înmatriculare preţul total al automobilului aniversar se va ridica la circa 16.7 milioane de euro.

Pe lângă noul La Voiture Noire, Bugatti a arătat în premieră publică şi modelul de ediţie specială limitată Chiron Sport “110 ans Bugatti”, prezentat mai devreme. Despre acesta, făcut în doar 20 de exemplare, ni se spune că toate au fost vândute deja, până la începerea Salonului Auto de la Geneva, pentru un preţ net de 3.000.000 de euro fiecare!

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/