Este un succes! Şeful Ford anunţă câte Ford F-150 Lightning s-au rezervat de la prezentare

Şeful Ford a confirmat că numărul total de rezervări ale noului pickup electric Ford F-150 Lightning a depășit 100.000! Acesta a fost atins în aproximativ trei săptămâni de la dezvăluirea din 19 mai 2021 și este un succes imens.

În primele 12 ore s-au rezervat 20.000 de maşini, în primele 48 de ore – 44.500, în aproximativ 8 zile cifra a crescut până la 70.000, iar în prezent a fost depăşită borna de 100.000 de exemplare.

O rezervare înseamnă ocuparea unui loc în rând pentru a comanda maşina. Pentru acest lucru este necesar de achitat un depozit de 100 de dolari, fiind complet rambursabil în caz că persoana dată nu mai are un interes pentru achiziţie. Astfel spus, Ford are deja vărsate în conturi peste 10 milioane de dolari doar din rezervări!

Amintim că noul F-150 Lightning va fi disponibil pe piaţă abia din primăvara lui 2022. În SUA, modelul de start care este unul comercial orientat are un preţ minim de 39.974 de dolari. Modelul în echiparea medie XLT costă de la 52.974 dolari. Preţul maxim al unui astfel de pickup poate ajunge la aproximativ 90.500 de dolari!

În primele trei luni ale anului curent, compania Ford a raportat un profit de 3.3 miliarde de dolari, cel mai mult realizat într-un trimestru din 2011. În contextul unui astfel de succes, există zvonuri că Ford ar mai dezvolta încă un pickup electric, de talia lui Ranger, evident mai ieftin decât un F-150 Lightning. Poate un Maverick electric?

Pe lângă această performanță internă, Ford încă se confruntă cu o mulțime de provocări. De exemplu suferă din cauza crizei globale de cipuri mai mult decât alți producători de automobile. În acest trimestru se așteaptă să producă doar aproximativ jumătate din numărul vehiculelor pe care şi le-a pus în plan. În timp ce cererea pentru modelele Ford este puternică, dealerii nu au adesea vehiculele dorite de cumpărători.

Compania rămâne, de asemenea, în spatele GM și Volkswagen în China, cea mai mare piață de automobile noi din lume. De asemenea, Ford a trebuit să-și reducă operațiunile în America de Sud și Europa după ce a pierdut teren în fața altor producători de automobile.

O versiune electrică a SUV-ului Explorer va urma probabil, a spus CEO-ul Jim Farley într-un interviu. Până în 2030, aproximativ 40% din vehiculele pe care le produce Ford ar trebui să fie electrice.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/