(video) Premieră: Noul Ford Explorer Timberline este o maşină pentru off-road din uzină

Ford își îndeplinește promisiunea de a oferi SUV-uri și pickup-uri mai robuste cu noul Explorer Timberline – cel mai capabil Explorer pentru off-road din istorie. Primul SUV Ford din seria Timberline este conceput pentru a oferi clienților caracteristici off-road mai capabile pentru a se bucura de aventurile din weekend cu familia și prietenii.

Explorer Timberline se alătură noului brand Bronco cu modelele sale, noului F-150 Raptor și modelelor din gama Tremor.

https://www.youtube.com/watch?v=0MU4bdae4Ds

Caracteristici cheie:

  • Două tendințe de consum s-au reunit pentru a sprijini lansarea seriei Timberline. Primul este popularitatea SUV-urilor și numărul tot mai mare de cumpărători care fac off-road. 
  • În ultimii 10 ani, rata SUV-urilor a crescut de la 36% la 55% din piața SUA, vânzările reale crescând de la aproximativ 4.6 milioane de unități în 2011 la aproape 7.8 milioane în 2020. Proprietarii de Ford Explorer raportează o creștere cu 56 la sută a utilizării în off-road în ultimii trei ani. 
  • A doua tendință cheie sunt datele care arată că oamenii participă acum la mai multe activități în aer liber și aventuri decât înainte de pandemie. Patruzeci la sută din totalul americanilor chestionați declară că au petrecut mai mult timp în aer liber de când a început pandemia.
  • Modelul este dotat standard cu sistem de tracțiune integrală inteligentă. Acest sistem reglează automat cuplul între roți în funcție de condiții și de comenzile șoferului pentru a oferi cea mai bună tracțiune – oferind un cuplu preventiv înainte de alunecarea roții.
  • Mai vine cu un diferențial spate cu alunecare limitată Torsen, care trimite automat cuplul la roata cu cea mai bună tracțiune și împiedică rotirea celeilalte roți pentru a menține vehiculul în mișcare.
  • Un standard Terrain Management System are șapte moduri de operare – inclusiv Trail și Deep Snow / Sand – pentru care șoferii pot opta în funcție de condițiile de drum sau traseu.
  • Iar tehnologia Hill Descent Control, la fel standard, le va permite proprietarilor să mențină automat o viteză constantă între 3 şi 20 km/h la coborârea în pante, fiind necesar să se ocupe manual doar de păstrarea direcţiei.
  • Dispune de panouri de protecţie din oţel a caroseriei şi şasiului, începând cu partea din faţă şi continuând sub motor şi transmisie, până în spate.
  • Calibrarea direcției, barele stabilizatoare și arcurile suspensiei au fost special reglate pentru Timberline. Suspensia frontală include nişte arcuri exclusive care ajută la prevenirea bruscărilor.
  • Explorer Timberline are o gardă la sol mai mare cu 20.32 mm comparativ cu cea a unui Explorer standard, datorită unei combinații de amortizoare de şoc heavy-duty – dezvoltate inițial pentru Explorer Police Interceptor – și anvelope pentru toate terenurile Bridgestone Dueler P265/65 R18 cu perete lateral înalt şi un model al benzii de rulare care echilibrează tracțiunea în off-road și liniștea pe șosea.
  • Toate acestea enumerate mai sus, împreună cu fațadele unice față/spate, au ca rezultat un unghi de atac de 23.5 grade și unul de degajare maxim de 23.7 grade, plus o gardă la sol minimă de 221 mm pentru navigarea pe drumuri nepavate și trasee denivelate.
  • Sub capotă vine cu un benzinar turbo EcoBoost de 2.3 litri, care produce 304 CP şi 420 Nm de cuplu, cuplat la o transmisie automată cu 10 trepte. Pentru clienții care au nevoie să tracteze remorci, pachetul standard Class III Trailer Tow Package aduce o capacitate de 2.4 tone.
  • Explorer Timberline lansează o nouă culoare exterioară Forged Green Metallic. Toate modelele au un tratament de culoare neagră în jurul farurilor/stopurilor și un oval Ford negru, împreună cu ecusoane Timberline pe montanţii C și hayon. Un set de cârlige de remorcare Red Ember în față sunt evaluate la 150% din greutatea brută a vehiculului. Anvelopele acoperă nişte jante din aluminiu vopsit lucios, care au un logo Timberline gravat cu laser.
  • Modelul mai include proiectoare anti ceaţă cu LED-uri. Grila gri de radiator este din fabrică oferită împreună cu un cablaj pentru se putea instala luminile auxiliare Ford Performance. Acestea au o intensitate luminoasă de 160.000 de candele pentru iluminarea traseelor pe timp de noapte, ceea ce echivalează cu o luminozitate de 2.5 ori mai mare decât luminozitatea fazei lungi a farurilor principale.
  • O culoare de finisaj interior Deep Cypress completează exteriorul lui Explorer Timberline, care vine în contrast cu o nuanţă Ebony. Căptușelile de pardoseală din cauciuc standard ajută la menținerea covorului curat în timpul aventurilor off-road, în timp ce trimul scaunelor ActiveX cu inserții de pânză sunt ușor de curățat și ajută la prevenirea alunecării ocupanților pe scaun pe teren accidentat. Scaunele din față încălzite, plus volanul încălzit, învelit în piele, oferă un plus de confort pe vreme rece.
  • Explorer Timberline se mai propune standard suitele Co-Pilot360™ şi Co-Pilot360 Assist+, care includ un Intelligent Adaptive Cruise Control cu Stop-and-Go şi Speed Sign Recognition, Lane Centering, Evasive Steering Assist şi navigaţie pe un ecran tactil, activată inclusiv vocal. Mai dispune evident de un set de camere ce oferă o vizibilitate la 360 de grade în jurul maşinii.
  • Indiferent de aventură, Ford oferă trei pachete Outfitters – Outfitters SkyBox, Outfitters MegaWarrior și Outfitters FrontLoader. Toate cele trei pachete combină covorașe de podea, bare transversale și accesorii Yakima pentru ca clienții să ia și mai multe echipamente cu ei în următoarea călătorie.

Noul Ford Explorer Timberline este disponibil pentru comandă acum și va ajunge la dealerii Ford în această vară. Preţul de start în SUA îi este de 47.010 dolari.

Cmentariile sunt închise