(video) Premieră: Noul Ford F-150 Tremor – până când apare Raptor şi nu numai

Ford introduce o versiune mai adaptată pentru off-road a noului F-150. Aceasta se numeşte Tremor şi este poziţionată în gamă între un F-150 în echipare FX4 şi viitorul F-150 Raptor.

Modelul poate fi considerat pe bună dreptate un frate mai mic al celui mai extrem pickup, care încă se pregătește, pentru că este destul de bine dotat şi are o gardă la sol mai mare, printre alte bunătăţi.

Caracteristici cheie:

 • Vine standard cu AWD, în mod evident, cu o cutie de transfer similară cu cea de pe F-150 Raptor!
 • Are diferenţiale blocabile pe ambele punţi: standard vine cel posterior, iar opţional este unul Torsen cu alunecare limitată pentru osia frontală.
 • Dispune de arcuri şi amortizoare ranforsate, care au permis mărirea gărzii la sol şi a cursei suspensiei (pe spate cu 38.1 mm, pe faţă cu 25.4 mm)
 • Este dotat cu un scut de protecţie a dedesubtului, bare de protecţie cu inele pentru remorcare şi un set de roţi cu jante de 18 inci şi anvelope all-terrain cu un diametru de 33 inci, care fac maşina mai lată cu 25.4 mm.
 • Unghiurile de atac, rampă şi degajare constituie: 27.6, 21.2 şi 24.3 grade.
 • Poate tracta până la 4.945 de kg, iar în benă pot fi cărate alte 855 de kg.
 • La fel ca alte modele F-150 echipate cu motorul V6 de 3.5 litri, sistemul Pro Power Onboard este disponibil cu 2.0 kW putere pentru a putea conecta la priza din benă un compresor de aer, o fierăstrău electric sau alte instrumente la necesitate.
 • Maşina se deosebeşte vizual printr-un: bodykit diferit, recunoscut prin barele-i de protecţie modificate; grila de radiator cu o inserţie portocalie; accente în aceeaşi culoare pe mai multe suprafeţe ale caroseriei; o capotă diferită; embleme ovale Ford cu fundal negru; două terminaţii de eşapament rotunde; praguri laterale negre; accente şi cusături portocalii în habitaclu; denumirea modelului brodată pe scaune şi covoraşe; etc.
 • Pe o consolă specială de pe tavan sunt instalate mai multe comenzi care pot răspunde de iluminat auxiliar, trolii şi alte echipamente care se comandă din uzină.
 • Lista de caracteristici suplimentare pentru off-road include: sistemul Trail One-Pedal Drive care îi permite conducătorului auto să circule cu o viteză redusă folosind doar o singură pedală; un opţional cruise control pentru off-road; un mod special de rulare pe teren stâncos; un complex Trail Turn Assist care frânează una din roţile posterioare pe partea interioară, în timpul unei întoarceri pe pământ cu pietriş, pentru a reduce raza de întoarcere; etc.
 • Modelul va fi disponibil de cumpărat din vara lui 2021 doar cu o cabină dublă SuperCrew şi cu un motor V6 EcoBoost de 3.5 litri, cuplat la transmisia automată Ford în 10 trepte.

Cmentariile sunt închise