(video) Pe drumuri de munte abrupte şi temperaturi ridicate: În condiții extreme, noul BMW i7 a intrat în faza finală de teste

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procesul de dezvoltare de serie a noului BMW i7 intră în faza finală, automobilul parcurgând un program de testare solicitant în condiţii extreme de drum şi vreme. Evoluţia către producţia de serie duce prototipurile BMW i7 pe trasee cu pietriş din deşert, în munţi şi pe o serie întreagă de trasee extrem de dinamice.

În timpul aşa-numitelor teste în zone fierbinţi, pe trasee şi drumuri publice din întreaga lume, inginerii de dezvoltare verifică în primul rând performanţa şi fiabilitatea motoarelor electrice, a tracţiunii integrale şi a bateriei de înaltă tensiune atunci când sunt expuse la stres maxim ca urmare a temperaturilor ridicate, drumurilor neasfaltate, prafului şi diferenţelor mari de altitudine.

BMW i7, deocamdată primul şi singurul sedan electric de lux din lume, va fi prezentat în cursul anului 2022, împreună cu alte variante de model ale noului BMW Seria 7!

Testul de anduranţă în zonele fierbinţi pe mai multe continente contribuie în special la testarea tuturor componentelor sistemului de propulsie electric. Componentele tehnologiei BMW eDrive de a cincea generaţie dezvoltate pentru BMW i7 îşi demonstrează funcţionalitatea nelimitată chiar şi în cele mai nefavorabile condiţii, atunci când sunt utilizate în mod continuu la temperaturi exterioare extrem de ridicate, când sunt expuse unor radiaţii puternice a soarelui şi condiţii uscate.

În cadrul unui program de testare extins sunt simulate sarcini care corespund provocărilor cu care se confruntă un automobil de serie pe parcursul unui ciclu de viaţă complet al produsului. Sprijiniţi de tehnologia precisă de măsurare de la bord, inginerii experimentați de testare înregistrează fiecare reacţie a motoarelor electrice, a bateriei de înaltă tensiune, a controlului transmisiei şi a sistemului de răcire integrat, precum şi a tehnologiei de încărcare şi a managementului energiei la influențele meteorologice şi ale drumului.

Programul de testare, care acoperă zeci de mii de kilometri, include condus pe distanţe lungi şi de mare viteză, precum şi trafic aglomerat în căldură dogoritoare. În plus, secţiunile cu diferenţe deosebit de mari de altitudine au fost selectate în locurile de testare din zona fierbinte.

În acest fel, comportamentul la temperatură al motoarelor electrice şi controlul cuplului al tracţiunii BMW xDrive electrice pot fi analizate în timpul unui condus deosebit de dinamic şi de lungă durată în urcare. Pentru a creşte şi mai mult sarcina asupra sistemului de propulsie, programul de testare include şi condus pe munte în modul de tractare.

În acelaşi timp, bateria de înaltă tensiune arată cum este capabilă să furnizeze în mod continuu putere de vârf pentru a alimenta motoarele electrice. Ca scenariu extrem şi o provocare deosebită pentru managementul energiei şi electronica de putere, testul implică şi condus la vale cu un sistem de stocare de înaltă tensiune care este deja complet încărcat la pornire şi, prin urmare, nu mai poate absorbi energie din recuperare.

Procedura extinsă de testare în regiuni fierbinţi este utilizată şi pentru a pune la o încercare deosebit de dură performanţa aerului condiţionat şi a altor componente electronice de bord, precum şi rezistenţa la temperatură a materialelor utilizate în interior. Toate acestea pentru a se asigura că singurul sedan electric de lux din lume oferă o experienţă de condus perfect armonizată şi exclusivă în orice situaţie.

Vezi şi:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise