(video) Cum se vede circuitul Nürburgring-Nordschleife de la înălţimea unui zbor de pasăre

Şase minute în rezoluţie 4K. Nürburgring-Nordschleife a fost frumos filmat şi spre deosebire de cele mai multe videoclipuri de pe pista de curse, cu fragmente din cadrul competiţiilor sau momente din aşa-zisele “track days”, materialul ataşat este dedicat circuitului în sine pentru că a fost admirat aproape în întregime dintr-un avion.

Videoclipul arată circuitul Nordschleife (bucla de nord de 22 km lungime pe care se înregistrează şi timp record), alături de pista pe care se organizează competiții oficiale. Datorită vremii senine și traiectoriei zborului se pot vedea mai multe secțiuni cunoscute ale “Iadului Verde”.

Nürburgring este situat în apropiere de localitatea Nürburg din sud-vestul Germaniei. Construcția sa a fost finalizată în anul 1927 şi în istoria sa a găzduit un număr mare de competiții diferite, inclusiv de Formula 1.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în prezent, pe lângă faptul că este folosit ca un poligon de teste pentru maşinile noi. De asemenea, este popular printre şoferii amatori care nu ezită să vină aici şi să se aventureze, dar şi să-şi sporească abilităţile de conducere cu toate riscurile asumate. Nu de alta, dar nu degeaba este considerat unul dintre cele mai periculoase și complexe circuite din lume.

Ultimele zile din acest sezon, în care mai este posibil accesul turiștilor, sunt 12-13 decembrie 2020. Nordschleife se poate închide în orice moment și fără notificare din motive imprevizibile (de exemplu: accidente, vreme proastă, condițiile pistei, etc.)

Vezi neapărat şi:

https://autoblog.md/foto-pasiunea-unui-astronaut-cum-se-vad-marile-circuite-ale-lumii-de-la-bordul-statiei-spatiale-internationale/

Cmentariile sunt închise