(video) BMW R 1250 RT facelift – prima motocicletă cu panou de bord digital şi cu navigaţie integrată

De mai bine de patru decenii, abrevierea BMW Motorrad “RT” a fost sinonimă în lumea motocicletelor dinamice de turism, combinând confortul pe călătorii lungi cu plăcerea dinamică de condus pe drumurile de țară. Mai mult decât atât: un BMW RT a stabilit întotdeauna reperul din această clasă.

Pentru a se asigura că acest lucru continuă să fie valabil în viitor, BMW Motorrad a făcut schimbări și inovații extinse la noul R 1250 RT facelift.

Caracteristici cheie:

  • Ca și până acum, legendarul motor boxer cu doi cilindri asigură o călătorie confortabilă și o propulsie dinamică. Are încă o capacitate a motorului de 1.254 cm3 şi dezvoltă 136 CP la 7.750 rpm, alături de 143 Nm de cuplu la 6.250 rpm. Datorită tehnologiei BMW ShiftCam pentru reglarea variabilă a supapelor și ridicarea supapelor pe partea de admisie, acesta oferă o putere superioară în întregul interval de viteză, precum și un consum de combustibil redus, dar și valori remarcabile ale emisiilor.
  • Face 0-100 km/h în 3.7 secunde şi poate înregistra o viteză maximă de aproximativ 200 de km/h.
  • Sistemul standard Dynamic Traction Control DTC asigură un nivel ridicat de siguranță datorită tracțiunii excelente, în timp ce noul mod standard de rulare – Eco – ajută motociclistul să obțină cea mai bună eficiență posibilă a consumului de combustibil.
  • Noul R 1250 RT Adventure poate fi echipat cu “Pro Riding Modes” ca o opțiune. O altă componentă nouă a “Pro Riding Modes” este controlul cuplului de tracțiune al motorului (MSR): acesta poate fi utilizat pentru a evita condițiile de conducere instabile care pot apărea în timpul rulării din inerţie sau al deplasării cu downshifting din cauza alunecării excesive a frânei la roata din spate.
  • În cea mai recentă ediție, R 1250 RT facelift este echipat standard cu noul BMW Motorrad Full Integral ABS Pro. Acesta este un sistem de frânare în care atât manetele de frână de mână, cât și cele de picior, sunt utilizate pentru a acționa simultan frânele din față și din spate. Combinat cu calitățile ABS Pro cu optimizarea unghiului bancar și distribuția dinamică a forței de frânare, Full Integral ABS Pro este sistemul de frânare perfect pentru un touring bike, cum ar fi R 1250 RT.
  • Noul far full LED standard luminează deja drumul cu o luminozitate și o claritate de neegalat. Însă noul far cu funcție de pivotare face un pas mai departe: cu opțiunea Adaptive Turning Light, faza de întâlnire iluminează curbele în funcţie de poziţia ghidonului. În acest fel, drumul în curbă este aproape complet iluminat deoarece lumina se deplasează către locul în care se îndreaptă motocicleta. Datorită noilor funcții de lumină, experiența de condus pe noul R 1250 RT este și mai intensă – și există și beneficii practice. De exemplu, funcția de “Bun venit”, funcția “La revedere” și funcția “Urmează-mă acasă” în scop orientativ vor fi disponibile ca opțiuni suplimentare în viitor.
  • În conexiune cu sistemul Dynamic Cruise Control (DCC) standard, “dynamic” înseamnă că viteza preselectată este menținută la un nivel constant atunci când se rulează pe un drum în pantă. Dacă efectul de frânare al motorului nu este suficient pentru aceasta, frâna complet integrală este activată automat pentru a menține viteza de mers dorită. Cu un Active Cruise Control (ACC), disponibil opțional, se face un pas mai departe. Datorită tehnologiei senzorului radar, aceasta permite o “plonjare” relaxată cu un control al distanței, fără ca motociclistul să mai aibă grijă în permanenţă să adapteze viteza faţă de vehiculul premergător.
  • Noul R 1250 RT este echipat cu un ecran color TFT de 10.25 inci, cu sistem de navigaţie şi alte funcţii de conectivitate, toate integrate şi disponibile standard. Citirea sa este excelentă, meniul sistemului de navigaţie este clar, iar conceptul de operare extrem de integrat plasează noul R 1250 RT în vârful gamei de motociclete de serie a mărcii. Pentru prima dată pe o motocicletă, noul ecran color de 10.25 inci face posibilă afișarea unei hărți de navigație în panoul de instrumente şi astfel nu mai este nevoie de un afișaj suplimentar.
  • Odată cu introducerea conectivității standard și a hărții de navigație afișate pe ecran, este disponibilă noua opțiune “Comfort telephony with extended smartphone connection”. Un smartphone poate fi găzduit în siguranță într-un compartiment de depozitare care este protejat de stropi de apă și ventilat de un ventilator electric, iar bateria acestuia poate fi menținută încărcată printr-un panou care oferă încărcare prin inducţie electromagnetică sau printr-un port USB! Iar cu sistemul audio 2.0, noul R 1250 RT oferă o experiență de sunet și mai intensă decât predecesorul său.
  • Datorită carenajului frontal nou dezvoltat, noul R 1250 RT acum nu numai că arată mai proaspăt și mai dinamic, dar are și calități sporite de călătorie și turism datorită avantajelor aerodinamice suplimentare. Acesta nu a făcut doar loc pentru noul far LED, ci şi secţiunea sa superioară este acum redusă în înălțime, ceea ce înseamnă un câmp vizual mai larg pentru motociclist. Pe lângă versiunea de bază atractivă, finisată în Alpine White 3, noul R 1250 RT este disponibil și în variantele rafinate Style: Elegance, Sport și Option 719.

În Germania, preţul de start al noului R 1250 RT este de 18.862 de euro cu TVA, plus transport şi ambalaj.

Află mai multe detalii şi specificaţii tehnice din documentul ataşat:

Cmentariile sunt închise