(video) BMW introduce cruise control activ pe motocicletele sale! Iată cum funcţionează

0

O deplasare mai relaxată prin intermediul unui sistem cruise control activ şi adaptiv, fără a fi nevoie de adaptat manual la viteza de conducere a vehiculului premergător, este o caracteristică disponibilă deja de mai mulți ani pe automobilele de serie, dar niciodată nu a fost un standard atribuit şi motocicletelor.

Cu toate acestea, cu Active Cruise Control (ACC), BMW Motorrad va oferi în curând acest tip de sistem de asistență pe produsele sale, oferind astfel motocicliștilor o experiență complet nouă. Noul Active Cruise Control include şi un control al distanței pentru confort maxim, dar și pentru cea mai bună siguranță posibilă în timpul mersului pe motocicletă.

ACC este un nou sistem de asistență pentru motociclişti, care a fost dezvoltat în cooperare cu partenerul Bosch. Mulți ani de experiență cu sistemele de asistență pentru automobilele dedicate transportului de pasageri, ale ambelor companii, ar putea fi aplicate selectiv aici și utilizate şi pentru aplicații în motociclete.

Se menţionează că noul ACC oferă un confort maxim pentru un motociclist prin reglarea automată a vitezei stabilite de el și distanța până la vehiculul premergător, fie el chiar şi o altă motocicletă. Sistemul reglează automat viteza vehiculului atunci când distanța față de vehiculul premergător este redusă și păstrează distanța definită de pilot. Această distanță poate fi variată în trei etape.

Atât viteza de deplasare, precum și distanța până la vehiculul din față, pot fi setate convenabil folosind un buton. Setările individuale sunt afișate pe grupul de instrumente TFT.

Noul BMW Motorrad ACC are două caracteristici de control selectabile: comfortable sau dynamic, în care comportamentul de accelerare și decelerare este schimbat în consecință. De asemenea, controlul distanței poate fi dezactivat pentru a putea utiliza Dynamic Cruise Control (DCC).

Chiar şi în viraje, viteza este redusă automat de ACC, dacă este necesar, iar un unghi confortabil de înclinare este setat. În cazul în care unghiul de înclinare este în creștere, dinamica de frânare și accelerație sunt limitate pentru a menține o manevrabilitate stabilă și pentru a nu deranja motociclistul prin frânare bruscă sau accelerare.

Totuli, noul BMW Motorrad ACC este un sistem de asistență care lasă responsabilitatea pe rider și îi permite să intervină în orice moment. Acest lucru se datorează, de asemenea, faptului că noul ACC răspunde numai la vehiculele aflate în mișcare, deocamdată! Vehiculele staționare, care se află de exemplu la capătul unui ambuteiaj sau la semafor, nu sunt luate în considerare! În astfel de cazuri, motociclistul trebuie să frâneze manual!

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/