(video) Incident şocant pe o stradă din capitală! Momentul când două femei sunt lovite de o maşină

Moment care te lasă nu doar cu gura căscată, ci şi cu impresii deloc pozitive despre astfel de pietoni iresponsabili. Două femei au fost lovite în plin pe șoseaua Hîncești, în momentul în care au traversat-o neregulamentar, iar un şofer care nu le-a observat şi nici nu a avut timp suficient pentru reacţie le-a luat pe capotă, existând riscul să ajungă şi sub roţi.

Cele două femei accidentate s-au ridicat ulterior și au părăsit carosabilul, fiind necunoscut la moment faptul dacă s-au ales cu careva traumatisme. Cert este că şoferul speriat a ieşit din maşină ca să se asigure că totul e ok.

Imaginile au fost publicate şi pe o reţea de socializare, acolo unde 99% din internauţi îi iau apărarea conducătorului auto, spunând că în astfel de situaţii nu şoferii trebuie să fie amendaţi şi în unele cazuri să facă închisoare, ci pietonii pentru ca să se înveţe minte.

Între timp, practic odată cu apariţia filmuleţului dat, Inspectoratul Naţional de Patrulare a publicat un scurt comunicat de presă cu un îndemn, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni:

Pietonii și șoferii, în egală măsură, poartă vina pentru tragediile de pe șosele.

Dragi pietoni, în momentul în care traversați strada neregulamentar, victime deveniți atât voi, cât și șoferii. Nu vă bazați pe reacția conducătorului auto și a frânei automobilului său. De maniera de a traversa și locul pe care îl alegeți pentru asta, depind viețile voastre.

Ignorarea regulilor de circulaţie de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. Datele statistice arată că de la începutul anului, din cauza pietonilor care au traversat strada în locuri nepermise au avut loc 297 de accidente rutiere, soldate cu 46 de persoane decedate și 256 traumatizate.

În toate acesta cazuri, pietonii au crezut că șoferii trebuiau să-i observe și să reușească să frâneze. Din păcate însă nu a fost așa. Mulți pietoni traversează strada pe unde apucă, iar pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe șoferi, Inspectoratul Național de Patrulare va intensifica activitățile de disciplinare a pietonilor. Cei care vor traversa strada neregulamentar vor fi sancționați, amenda prevăzută de legislație fiind de la 150 până la 300 de lei.

Încă nu e târziu să devii un pieton responsabil, trebuie doar să respecți câteva reguli simple. În primul rând, traversează strada doar prin locurile permise. Manifestă o atenție sporită în special noaptea, atunci când plouă, ninge sau este ceață, deoarece vizibilitatea este redusă. Și nu uita că pe carosabilul umed spațiul necesar pentru frânare crește mult.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise