(video) O replică a unui motor V8 din piese LEGO este controlată de un calculator din anii 80

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă construcție impresionantă din piese LEGO a devenit virală în spațiul online. Autorul acesteia a realizat o copie la scară, funcțională, a motorului Chevrolet V8 454 (7.4 litri). Mai mult, atât piesele de asamblare, cât și sistemul de control, sunt vechi de patru decenii!

Replica din piese LEGO s-a dovedit a fi destul de mare: măsoară 1.2 metri în lungime și are puțin peste 18 kilograme! Toate piesele interne necesare sunt instalate înăuntru şi cele care trebuie să fie mobile sunt aşa! Există chiar și un sistem de aprindere cu opt bujii, iar o cutie de viteze manuală cu patru trepte înainte și una revers este atașată.

Constructorul Evan Koblentz a folosit pentru proiect exclusiv piese LEGO din seturi din anii 1970 și 1980, predominant din seturile Expert Builders, care au fost succedate de seria LEGO Technic. Prin această abordare a dorit să arate că agregate complexe pot fi construite şi din părți vechi, primitive.

Totuşi, cel mai interesant lucru este sistemul de management al motorului. Koblenz a reușit să recreeze kitul LEGO Control Center din epoca pe 8 biți, combinându-l cu un calculator Apple II din anii 1980.

Vezi şi alte construcții LEGO interesante aici.

Cmentariile sunt închise