Abuz de putere? Un tânăr şofer din Soroca se plânge că a fost amendat pe nedrept. Iată ce a făcut

Abuz de putere? Autorităţile, sau mai exact organele de drept, profită de pandemia de COVID-19 pentru a stoarce bani din cetăţeni? Cel puţin asta reiese din declaraţiile unui tânăr şofer din Soroca, care a povestit situaţia în care s-a pomenit de curând pe o reţea de socializare, trăgând astfel un semnal care a căpătat o rezonanţă activă în ultimele ore.

Ţinem să amintim în context că municipiul Soroca şi respectiv oraşul Soroca a devenit primul din ţară în care s-au impus cele mai dure restricţii din cauza pandemiei şi se interzice deplasarea a mai mult de doi oameni într-un autovehicul de care tip nu ar fi, public sau privat.

FOTO: promotor.ro

Iată ce spune Igor Oleinic:

“Salutare tuturor cetățenilor din oraşul Soroca. Astăzi, 9 aprilie, în jurul orelor 13:00-14:00 mă deplasam de la domiciliul personal cu mașina personală, singur în mașină, spre magazinul alimentar pentru a cumpăra produse alimentare. Pe strada Ştefan cel Mare am fost oprit de un agent de la IP Soroca (Dumitru Manea, agent constatator) fără un oarecare motiv. I-am prezentat permisul de conducere după care mi-a spus să îl înmânez fără un oarecare motiv, după care mi-a întocmit proces verbal cu o amendă în sumă de 11.250 de lei fără vreun motiv oarecare. Nu am vrut sa semnez procesul verbal, dar am fost mințit că trebuie să semnez şi îmi dă altă foaie în care să scriu că nu sunt de acord, după care mi-a înmânat procesul verbal.

În acest timp greu, unde nimeni nu lucrează, eu find student în prezent, întrebare pentru Igor Dodon, IP Soroca și pentru toate organele de drept a Republicii Moldova: de unde eu ca student să iau așa bani şi să-i arunc în vânt? Asta este scurgere de bani din oameni și bătaie de joc!

I-am întrebat pe poliţişti pentru ce eu trebuie să achit așa bani? Eu le-am spus că nu am bani, iar în replică mi-au spus că asta e treaba mea şi o să mi se sechestreze maşina.

Descrierea faptei din proces: la data de 09.04.2020, în jurul orelor 13:10 cetățeanul Oleinic Igor se deplasa cu automobilul personal de model …… prin municipiul Soroca pe strada Alexandru cel Bun, având careva necesități personale, astfel ignorând prevederile aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Care-i logica??????”

Postarea tânărului a fost comentată de aproape 2.000 de oameni şi a fost distribuită de peste 6.300 de ori. O reacţie solicitată din partea Inspectoratului de Poliţie Soroca întârzie deocamdată să apară.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Figor.oleinic.7%2Fposts%2F2658733877690756&width=500

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Reacţia INP privind situaţia cu şoferii căutaţi pentru ca să li se retragă amenzile. Ce spune taximetristul sancţionat cu 22500 lei

https://autoblog.md/video-au-consumat-de-plictiseala-inp-a-ridicat-permisele-a-14-soferi-care-au-urcat-beti-la-volan/

(video) “Save” incredibil. Cum un pilot a evitat un accident după un derapaj la 90 de grade

Cmentariile sunt închise