Adus la reparație în Moldova? Un BMW X4 pe platformă, reținut în vama Albița

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În noaptea zilei de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3:00, a avut loc o altă tentativă de introducere în Republica Moldova a unui automobil cu probleme. În vama Albița s-a reținut un BMW X4 pentru că figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

BMW X4
FOTO: Poliția de Frontieră Română

În punctul de trecere a frontierei s-a prezentat un bărbat cu dublă cetățenie, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta BMW-ul avariat pe o platformă. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, verificările suplimentare au scos la iveală că este un bun căutat pentru confiscare.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unui prieten, conațional, proprietarul de drept al autoturismului, transportă autoturismul în cauză din Italia în Republica Moldova.

Acesta a mai declarat că știe că autoturismul a fost achiziționat dintr-un parc auto din Italia în schimbul a 32.700 de euro. Însă nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Apropo, semnalarea autorităților italiene a fost introdusă încă pe 24 ianuarie 2024. Pe unde a fost ”plimbată” mașina până a ajunge la frontiera cu Republica Moldova nu se știe.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Mașina în valoare de 150.000 de lei românești a fost reținută în vederea continuării cercetărilor.

Vezi și: Descoperire în vama Oancea: Mercedes cu părți componente de la altul furat din 2021

Cmentariile sunt închise