Anunţ ANTA: Cartea Verde pentru Federația Rusă și Republica Belarus nu mai sunt valabile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În atenția operatorilor de transport! Agenția Națională Transport Auto informează că, începând cu data de 30 iunie 2023, certificatele de asigurare Cartea Verde pentru Federația Rusă și Republica Belarus nu mai sunt valabile.

Anunțul a fost făcut de către Consiliul Birourilor de la Bruxelles (COB), care a transmis o notă informativă Birourilor Naționale ale Sistemului Internațional de Asigurare Carte Verde (SIACV) referitor la suspendarea calității de membru a Birourilor Carte Verde din Federația Rusă și Republica Belarus. Suspendarea este pentru o perioadă nedeterminată!

În contextul dat, Agenția Națională Transport Auto recomandă operatorilor de transport să se informeze privind reglementările în domeniul transportului rutier aplicabile în aceste țări, inclusiv normele privind asigurarea unităților de transport.

Sistemul Green Card este format în prezent din 44 de birouri, reprezentând peste 1500 de asigurători auto din 50 de țări din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Republica Moldova este membră din anul 1997.

Un Birou Carte Verde este o organizație stabilită în fiecare țară a sistemului, care garantează că o victimă care suferă daune în urma unui accident rutier cauzat de un vehicul străin (din altă țară participantă) va fi despăgubită în țara unde s-a produs accidentul. Biroul din țara producerii accidentului poate, ulterior, recupera toate despăgubirile plătite de la Biroul țării din care provine vehiculul pasibil.

Cmentariile sunt închise