ASD devine AND! S-au mai revizuit indicii privind masa şi dimensiunile maxime admise ale vehiculelor pe drumuri

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 25.05.2023) Proiectul de lege care prevede reorganizarea Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” în Societate pe Acțiuni (SA) „Administrația Națională a Drumurilor“ cu capital integral de stat, a fost votat astăzi, în cea de-a doua lectură cu votul a 62 de deputați. Scopul reorganizării este excluderea neclarităților cu referire la competența autorităților administrației publice cu atribuții în domeniul administrării și gestionării drumurilor naționale și a terenurilor proprietate publică a statului aferente acestor drumuri.

Reorganizarea va fi realizată în trei etape. La prima etapă, va fi făcută evaluarea patrimoniului Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, la cea de-a doua – consolidarea pachetelor de acțiuni prin procurarea de către stat a pachetelor de acțiuni proprietate privată, iar ultima etapă presupune absorbția societăților pe acțiuni specializate în întreținerea drumurilor publice.

În termen de 18 luni de la data intrării în vigoare a legii, Agenția Proprietății Publice va transmite în administrare autorității centrale de specialitate în domeniul infrastructurii drumurilor suprafețele de teren proprietate publică a statului aferente drumurilor naționale. De asemenea, autoritatea centrală de specialitate va transmite în administrare drumurile naționale și suprafețele de teren proprietate publică a statului aferente drumurilor naționale la valoarea de bilanț, cu ulterioara evaluare a acestora, în condițiile contractului de concesiune încheiat între aceasta și S.A. „Administrația Națională a Drumurilor” pe o perioadă de 35 de ani.

De asemenea, se urmărește consolidarea și fortificarea capacităților Administrației de Stat a Drumurilor, îmbunătățirea mecanismului de repartizare a mijloacelor Fondului rutier, precum și clarificarea responsabilității de administrare și utilizare, conform destinației, a mijloacelor alocate din fond.


(29.03.2023) Procesul de administrare a drumurilor naționale va fi îmbunătățit ca urmare a modificării în ședința de Guvern de astăzi a unui șir de acte normative la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Aflați că prin modificările operate la Legea drumurilor, va fi reorganizată Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD), prin fuziune cu cele 10 întreprinderi regionale de întreținere a drumurilor. În locul ASD va fi creată societatea pe acțiuni cu capital integral de stat S.A. „Administrația Națională a Drumurilor” (AND).

În același timp, modificările la Legea fondului rutier vizează mecanismul de repartizare a mijloacelor fondului, precum și responsabilitățile de administrare și utilizare ale acestora conform destinației. În mod special, sunt prevăzute aspectele privind asigurarea transparenței în gestionarea mijloacelor financiare alocate din Fondul Rutier administrației publice locale.

Modificările aprobate vizează și Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcție, în particular a celor care pot fi realizate fără certificat de urbanism pentru proiectare și fără autorizație de construcție. Acestea sunt lucrările de întreținere de rutină, întreținere periodică, reparații ale infrastructurii căilor de comunicații, cu menținerea traseelor, suprafețelor și categoriei tehnice de drum.

Documentul prevede revizuirea indicilor privind masa și dimensiunile maxime admise ale vehiculelor pe drumurile publice, dar și clasificarea drumurilor după acest criteriu.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/