(video) Premieră: Ediţia limitată de adio Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

I-a bătut ceasul şi acestui model. Rolls-Royce anunţă despre încetarea în scurt timp a producţiei sedanului Ghost de generaţie încă actuală. Modelul există deja de aproape 10 ani în gama mărcii britanice şi împreună cu derivatele Dawn şi Wraith au devenit un trio bestseller.

Acum, cei care mai doresc să-şi mai cumpere un automobil din prima generaţie, dar special, o pot face pentru ceva mai mulţi bani prin intermediul seriei finale şi limitate numită Ghost Zenith Collection.

Achiziționarea unei astfel de maşini se promite a fi o investiție bună. Un exemplu sunt modelele Phantom cu doar două portiere din ediţia Zenith, lansate în 2016, care sunt foarte apreciate printre colecționari. Cel mai probabil, sedan-urile Ghost Zenith se vor confrunta cu aceeași soartă, asta deoarece compania a încercat să le individualizeze la maxim.

De exemplu, interiorul fiecărui automobil din cele doar 50 care vor exista, va fi decorat cu o placă numerică, al cărei material include particulele statuetei Spirit of Ecstasy care se găsea pe conceptul Rolls-Royce 200EX: anume sub acest nume de cod viitorul Ghost a fost prezentate în anul 2009 la Salonul Auto de la Geneva.

La rândul lor, pe figurinele și ceasurile din habitaclu se va găsi inscripționată denumirea seriei speciale. Pe consolele centrale vor fi pictate manual nişte desene abstracte sub formă de fragmente ale schiţelor conceptului 200EX. Aici, grafica va fi individuală pentru fiecare din cele 50 de vehicule.

O altă caracteristică a modelor din colecţia Zenith este iluminarea specială a buzunarelor ușilor prin tapiţeria perforată. De asemenea, dacă pe automobilele care vor fi comandate cu ampatament scurt se va găsi pe plafon un “cer înstelat”, compus din 1.340 de LED-uri din fibră optică, care se vor aprinde şi se vor stinge aleatoriu, atunci pe tavanul celor cu ampatament lung va fi realizat un desen sub forma aripilor statuetei de pe capotă.

Cu toate acestea, cele enumerate reprezintă doar o oferă de bază pentru maşinile din serie de adio, la fel cu este tapiţeria pentru scaune, realizată în stilul celei găsite pe modelul Rolls-Royce Silver Ghost din 1907. La alegere se va pune la dispoziţie o paletă extinsă de materiale şi culori, inclusiv pentru inserţiile decorative şi cele din lemn.

O dată exactă a sfârșitului producţiei primului Rolls-Royce Ghost nu se anunţă la moment. Aceasta va deveni cunoscută doar după livrarea ultimului exemplar din această colecţie.

Între timp, noua generaţie a modelului deja se află la teste. Debutul său este aşteptat până la sfârşitul anului şi în vânzare va merge din 2020.

Vezi şi: (video/update) Rolls-Royce prezintă ediţia specială formată din 35 de maşini – Silver Ghost Collection

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/