(video) Limuzina lui Putin a fost însoțită de o altă premieră – AURUS Merlon

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La 7 mai 2024, în cadrul ceremoniei de inaugurare a președintelui Federației Ruse, a fost demonstrată nu doar limuzina actualizată AURUS Senat. A avut loc și debutul motocicletei electrice AURUS Merlon, dezvoltată din 2019.

Motocicleta electrică, complet dezvoltată și fabricată de Institutul NAMI, a fost concepută pentru a le înlocui pe cele anterioare importate, cu motoare pe benzină, folosite anterior ca escortă de onoare de către Garajul cu destinație specială al Kremlinului.

Inginerii NAMI au ales un concept electric promițător în baza comenzii clientului, adaptându-l și pentru funcționarea la temperaturi scăzute.

Denumirea Merlon continuă tradiția de a lega numele produselor AURUS de Kremlin. Merlon se numește fiecare dintre masivele de zidărie care depășesc pereții fortificațiilor.

La proiectarea motocicletei AURUS Merlon au fost luate în considerare cerințele față de scopul principal – de a însoți coloana de mașini a primelor persoane în stat și misiunilor diplomatice. Pe lângă aspectul ceremonial, printre caracteristicile speciale se numără capacitatea de a fi utilizată și cu un ataș lateral, dar și funcționarea la temperaturi de până la -25 grade Celsius.

Greutatea motocicletei în versiunea de bază este de 370 kg, ceea ce este comparabil cu omologii pe benzină. Accelerația până la 100 km/h durează aproape patru secunde, iar viteza maximă poate depăși 225 km/h. Cu viteză mare se poate deplasa și pe suprafețe alunecoase, acesta fiind un alt target pus în concepție.

Datorită sistemului de răcire cu lichid a componentelor circuitului de înaltă tensiune, Merlon este capabil să mențină o viteză constantă de 200 km/h pentru o perioadă lungă de timp. Acest lucru distinge Merlon de alte motociclete electrice de pe piață, care în mod tradițional au limitări în ceea ce privește calitățile dinamice din cauza supra încălzirii bateriei.

Majoritatea pieselor și componentelor cheie ale motocicletei AURUS sunt produse la nivel național, unele dintre acestea fiind fabricate la Moscova, la NAMI. Un număr mare de piese și componente dezvoltate la NAMI sunt fabricate de companii rusești terțe.

Autohton sunt produse: motorul electric, bateria, sistemul de control al trenului de propulsie, cel de gestionare a energiei, componentele de iluminat, unitățile de control electronic și toate programele software, panouri externe și elemente de caroserie din materiale compozite, componente ale șasiului gen cadrul spațial din aliaj de aluminiu de înaltă rezistență și brațele de suspensie, sistemul de control al temperaturii și de control termostatic, etc.

Specificații tehnice:

  • Putere de vârf: 140 kW (190 CP)
  • Cuplu maxim: 350 Nm
  • Viteză maximă: peste 240 km/h (fără ataș lateral)
  • Timp de accelerație (0-100 km/h): mai puțin de 4 secunde
  • Capacitatea bateriei: 21 kWh
  • Autonomie: 200 km
  • Temperatură de utilizare: -25..+40ºс
  • Greutatea fără ataș: 350 kg
  • Frânare regenerativă: da (reglabilă, cu recuperare de energie)
  • Selectarea modului de conducere: da
  • Conducere în marșarier: da
  • Funcție de încărcare rapidă: da
  • ABS: da
  • Sistem de control al tracțiunii: da
  • Dotări: scaun și mânere încălzite, parbriz reglabil electric, panou de bord cu ecran tactil, suspensie reglabilă, blocuri optice LED, pornire fără cheie, bare de siguranță integrate în caroserie, etc.

Ar mai fi de menționat că atașul lateral nu este pentru a transporta vreun pasager sau lucruri, ci transportă o baterie suplimentară care se conectează la bateria principală într-un singur sistem. Acest lucru este necesar pentru a crește autonomia, dar și pentru o utilizare în siguranță pe timp de iarnă.

De notat că în cadrul proiectului “Platforma modulară unificată AURUS”, este planificată producția unui lot limitat de motociclete, cu posibilitatea de a crește volumul de producție la cererea clienților guvernamentali. De asemenea, se ia în considerare opțiunea de a crea o versiune comercială a motocicletei.

Vezi și: (video) S-au reparat greșelile? Detalii despre cum s-a schimbat AURUS Senat și imagini cu interiorul

Cmentariile sunt închise