(video) Un pensionar înstărit din Norvegia şi-a cumpărat un scump McLaren la vârsta de 78 de ani

0

Persoanele în vârstă, de regulă, conduc mașini calm și pe distanţe scurte, însă să-i vezi pe unii accelerând mai intens precum o făceau în tinereţe ar fi ceva rar şi destul de neobişnuit. Un oarecare Henry Harrfeldt, în vârstă de 78 de ani, şi-a cumpărat în 2019 un supercar McLaren 720S Spider şi de atunci în foloseşte practic zilnic!

Roadster-ul l-a costat 4.317.000 de coroane (400.000 de euro), iar potrivit norvegianului, dinamica și obiceiurile ascuțite ale mașinii îl „mituiesc”, deși s-a plâns că suspensia este ușor tare. „E nebun”, a conchis scurt bărbatul.

Henry Harrfeldt a parcurs deja 4.000 de kilometri cu acest automobil, deşi mai are în garaj câteva maşini mai deosebite. Deține și un roadster Shelby Cobra în vârstă de 40 de ani, dar și o replică a legendarului Ford GT40, în vârstă de 38 de ani.

Aceste autovehicule sport petrec mai mult timp în garaj, fiind conduse cu ocazii doar în weekend-uri. În opinia sa, este mult mai dificil de controlat aceste mașini, întrucât sunt concepute pentru conducerea pe circuite și, prin urmare, a decis să-şi cumpere un McLaren modern.

Amintim că McLaren 720S Spider a fost prezentat în decembrie 2018. Maşina este propulsată de un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care produce 720 CP şi și 770 Nm de cuplu, rezultând un raport de putere-greutate de 540 de cai per tonă.

Caracteristicile dinamice sunt la fel de fenomenale: doar 2.9 secunde este timpul necesar accelerării de pe loc şi până la 100 de km/h, doar 7.9 secunde pentru exerciţiul 0-200 de km/h şi o viteză maximă care poate urca până la 341 de km/h cu acoperişul instalat sau până la 325 de km/h dacă este dat jos.

GALERIE FOTO
(surse: bilnorge.no, tv2.no)

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-cum-e-sa-conduci-la-107-ani-iata-pe-unul-dintre-cei-mai-varstnici-soferi-din-america/

https://autoblog.md/video-pasiunea-pentru-tuning-nu-are-o-varsta-un-barbat-de-75-de-ani-si-a-facut-un-golf-r-cu-600-de-cp/

https://autoblog.md/video-un-elvetian-conduce-un-mclaren-care-ar-avea-cel-mai-mare-parcurs-printre-masinile-marcii/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata