Ford explică de ce din 2021 nu va mai avea vreun sedan în gama de modele pentru piaţa americană

Ford renunţă la sedanuri! În vara anului 2020, Ford a încetat să mai producă două astfel de maşini simultan: Ford Fusion (alias Ford Mondeo pe piețele europene și asiatice) și Lincoln MKZ. Iar producţia modelului premium Lincoln Continental ar trebui să se oprească până la sfârșitul anului curent.

Astfel, Ford nu va mai avea să ofere niciun sedan pe piaţa din SUA şi s-a venit cu o explicaţie privind luarea unei astfel de decizii.

Într-un interviu pentru Ford Authority, preşedintele Ford North America şi vicepreședintele Ford Motor Kumar Galhotra a declarat că punctul cheie a deciziei luate este că segmentul sedanurilor a fost în declin pentru o foarte lungă perioadă de timp și acest declin doar accelerează în ultimii ani.

Managerul Ford a adăugat că industria auto este o industrie foarte consumatoare de resurse:

“Trebuie să creăm un anumit produs și o fabrică, precum și toate instrumentele necesare, plus să conectăm furnizorii. Miliarde de dolari pot fi cheltuiți pe toate astea. Apoi a fost problema valorii finale a capitalului în acest mediu. Unde vrem să investim acest capital? Vrem să-l investim în segmentul care este în scădere sau vrem să investim într-un segment în creștere?”

De aceea am decis să investim într-un segment în creștere prin modele precum ar fi Bronco, Mach-E, Bronco Sport, astfel încât vom avea mult mai multe produse care vor compensa mai mult pierderea sedanurilor. Din moment ce piața nu mai doreşte să cumpere astfel de maşini, pur și simplu nu mai există sens de investit în aceasta”.

În această ordine de idei, Ford va avea în gama sa de modele pentru piaţa nord-americană doar două autoturisme uşoare: Mustang și GT. Primul urmează să-şi schimbe generaţia peste un an-doi, iar al doilea model în genere va fi scos din producţie.

De cealaltă parte, curios este faptul că Toyota, alături de Lexus, au un succes deosebit în baştina Ford în segmentul sedanurilor. Companiile nu fac decât să-şi extindă gama de oferte, iar în ultima perioadă chiar au început să propună clienţilor modele precum Camry, Avalon, ES şi altele, toate şi în versiuni cu tracţiune integrală, o dotare care este la mare căutare de clienţii locali.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/