(video) Ultima şansă de a le mai procura! Două versiuni ale Ford Mustang se scot din producţie

Cinci ani în urmă, Ford a introdus noile Mustang Shelby GT350 și Mustang Shelby GT350R, nişte automobile cu adevărat unice, dotate cu motoare V8 “Voodoo” de 5.2 litri (533 CP/582 Nm), natural aspirate, cuplate la cutii de viteze mecanice Tremec în şase trepte, prin care puterea este redirecţionată pe puntea din spate. Ce combinaţie poate fi mai perfectă! 😉

De la bun început, Ford a limitat producţia lor în loturi a câte circa 150 de maşini, însă mai târziu le-a inclus în familia Mustang pentru aflare permanentă. În 2018, modelul GT350 s-a ales cu un facelift, iar ulterior în 2019 s-a procedat la fel şi în cazul lui GT350R, dar atenția fanilor a fost deja atrasă de noul Shelby GT500 care era în pregătire şi astfel interesul pentru cele două a cam scăzut.

Inclusiv pentru a evita concurența internă, compania americană a anunţat de curând “demisia” modelelor Shelby în cauză. Acestea vor fi scoase din producţie împreună cu ediţia limitată Bullitt, termenul căreia s-a extins şi pentru anul 2020.

După lansarea recentă a versiunii speciale istorice Mach 1, numărul total de modificaţii ale modelului Mustang a ajuns la cinci, dar până la sfârșitul toamnei doar două vor rămâne în gamă. Strict vorbind, Ford Mustang Mach 1 va înlocui versiunea Bullitt şi la fel va fi disponibil la nivel internațional, dar Modelele Shelby GT350 și Shelby GT350R ar putea să nu mai aibă succesori. În prezent, în SUA, acestea mai au încă un preţ de start de 60.440 şi 73.435 de dolari respectiv.

Premiera noii generaţii Mustang, a şaptea, ar trebui să aibă loc până la sfârşitul lui 2021, în timp ce producţia-i va începe în 2022.

Cmentariile sunt închise