(video) Premieră în SUA: Noua ediţie limitată Ford Mustang Mach 1

Şi iată că a fost prezentat, după ce, chiar la început de vară, a fost anunţat printr-o serie de imagini teaser! Acesta este noul Ford Mustang Mach 1 de nouă generaţie şi trebuie să ascultați ce sunete face!

https://www.youtube.com/watch?v=PEkrL0tY1Rk

După o pauză de 17 ani, noul fastback coupe Mustang Mach 1 își marchează premiera mondială, devenind culmea modernă a stilului, manevrabilității și performanței mașinii cu motor V8 de 5.0 litri. Ca și originalul, noul Mach 1 asigură o punte dintre modelele Mustang GT și Shelby, oferind putere de la un V8, îmbunătățiri aerodinamice funcționale unice, o suspensie modernizată în stilul maşinilor de competiţie și un cockpit focusat pe şofer.

Noul Mustang Mach 1 va deveni cel mai capabil Mustang cu motor de 5.0 litri, orientat spre folosirea mai mult pe circuite, însă având drepturi depline de a folosi şi drumurile publice, având un capăt frontal nou proiectat, alături de piese Ford Performance de la modelele Mustang Shelby GT350 și Shelby GT500, dar și un Handling Package disponibil.

Sub capotă a primit de fapt acelaşi motor V8 de pe Mustang Bullitt, dar calibrat special pentru a genera 487 CP la 7.000 rpm şi practic 570 Nm de cuplu înregistrat la 4.600 rpm. Integrate în motorul de pe Mach 1 sunt componentele revizuite de pe Shelby GT350, inclusiv galeria de admisie, adaptorul filtrului de ulei și răcitorul de ulei pentru motor, crescând capacitatea de răcire a uleiului de motor cu 50%.

Noua versiune a modelului popular Mustang se bazează pe zeci de ani de experienţă a Ford Performance, purtând o faţă special proiectată pentru eficiență aerodinamică și o serie de piese Ford Performance care marchează sărbătorirea moștenirii sale iconice.

Mach 1 mai vine standard cu o transmisie manuală Tremec 3160 în şase rapoarte de la Shelby GT350. Pentru prima dată, Ford a echipat sistemul cu un rev-matching, iar transmisia este asociată cu sistemul de răcire cu ulei a lui GT350 și cu ambreiajul twin-disc, dar şi cu levierul cu mişcări scurtate de pe Mustang GT.

Șoferii pot opta, de asemenea, pentru o transmisie automată SelectShift în 10 trepte, cu un convertor de cuplu modernizat și o calibrare unică care permite optimizarea capacității de cuplu, a caracterului de schimbare și a performanțelor îmbunătățite. Un al doilea răcitor aer-ulei se instalează în acest caz pentru a crește capacitatea de răcire cu 75%.

Noul Mach 1 a primit o grilă de radiator inspirată de cea originală, cu o plasă adâncă 3D, o secțiune “nas de rechin” și elemente sub forma unor guri de ventilare false. Noi sunt şi prizele laterale de sub fiecare semnalizator de direcţie. O insignă finisată în low-gloss Magnetic este centrată pe grilă. Accente în aceeaşi nuanţă, dar şi negre, pe diferite părţi ale corpului îi oferă un aspect premium, rămânând fidel patrimoniului îndrăzneț și muscular al lui Mach 1, aici vorbind despre corpurile oglinzilor retrovizoare și aripa din spate printre altele.

Noile jante care măsoară 19×9.5 inci pe faţă şi 19×10 inci pe spate, realizate din aluminiu, cu cinci spiţe şi finisate în culoarea Tarnished Dark, sunt o versiune modernă a celor clasice Magnum 500. Maşinile cu pachetul opţional Handling Package vin standard cu alte jante unice, cu aceeaşi finisare, care măsoară 19×10.5 inci pe faţă şi 19×11 inci pe spate.

Apropo, acest opţional Handling Package este disponibil exclusiv în combinaţie cu transmisia manuală şi mai include un unic splitter frontal pentru asigurarea unei forţe de apăsare mai mari, nişte noi apărătoare de noroi pentru roţile faţă, un alt spoiler mai mare pe capacul portbagajului cu o supapă Gurney și nişte aşa-zise “tire spats” pentru roţile posterioare de la Shelby GT500.

Nişte autocolante sub forma unor dungi laterale şi pe capotă, în Satin Black, sunt incluse cu dungi de accent reflectorizante în oricare dintre cele trei culori: Red, White şi Orange (doar cu Appearance Package). Opțiunile de culoare pentru caroserie includ exclusiva vopsea pentru Mach 1 – Fighter Jet Gray (doar cu Appearance Package), precum și Iconic Silver, Shadow Black, Oxford White, Velocity Blue, Twister Orange, Race Red sau Grabber Yellow.

Interiorul maşinii are un panou de instrumente unic Dark Spindrift cu accente de aluminiu. Scaune tapiţate cu piele şi cu dungi scoase în evidenţă prin cusături fac aluzie la patrimoniul lui Mach 1. Alte upgrade-uri interioare includ noi inserţii pe pragurile uşilor, un monitor LCD actualizat pe 12.3 inci în spatele volanului, o bilă albă în vârful levierului cutiei de viteze şi o plăcuţă gravată ce indică numărul unic al şasiului maşinii.

Potrivit Ford, noul Mach 1 generează cu 22% mai mult downforce decât un Mustang GT cu Performance Pack Level 1 și cu aproximativ 150% decât aceeaşi maşină cu Handling Package!

Pentru a spori rezistența pe circuite, echipa Ford Performance a adăugat două schimbătoare de căldură laterale – unul pentru răcirea uleiului de motor şi cealaltă pentru răcirea uleiului de transmisie – precum și un sistem de răcire pe puntea din spate, dar şi un difuzor inferior de la Shelby GT500.

Iar un nou set de panouri care acoperă dedesubtul maşinii, calificat drept cel mai important upgrade aerodinamic al modelului, a fost extins cu alţi 20 de cm mai spre spate comparativ cu ceea ce se oferă pe un Mustang GT cu Performance Pack, asta pentru a netezi și a crește fluxul de aer sub partea din față a mașinii. Iar nişte aripi locale mai mari contribuie la mărirea forţei de apăsare, în timp ce nişte suprafeţe aerodinamice speciale, în cadrul procesului de răcire a frânelor Brembo, măresc la fel forţa de apăsare a maşinii şi contribuie la buna direcţionare a curenţilor spre frâne (se menţionează că soluţia este o premieră pentru Mustang).

Printre altele se anunţă despre o revizuire a suspensiei adaptive MagneRide, a servodirecţiei, instalarea unui arbore de direcţie mai rigid, a unor bare stabilizatoare şi arcuri frontale mai ridige, un booster pentru frânare de la Mustang GT cu Performance Pack Level 2, anvelope Michelin PS4, un subcadru spate cu bucșe mai rigide și nişte legături “toe-link” de la Shelby GT500.

Noul Mustang Mach 1 este o maşină de ediţie limitată şi va ajunge la dealerii din SUA şi Canada abia din primăvara lui 2021. În Europa poate va fi disponibil tot atunci.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/