(foto/video) Ford Mustang Mach 1 se întoarce! Premieră în 2020

0

Cu viteză, stil și un nume care întruchipează ambele caracteristici, Ford anunţă că va prezenta curând noua generaţie a modelului Mustang Mach 1!

Iconicul fastback coupe, care a debutat în timpul primei epoci de aur a muscle car-urilor, de la sfârșitul anilor 1960, se întoarce acum pentru entuziaștii de la nivel mondial care caută performanţa motorului V8 natural aspirat de 5.0 litri într-o nouă eră de aur.

„Mach 1 are un loc special în istoria Mustang și este timpul pentru această ediție specială să pretindă la un loc de vârf în gama noastră de versiuni cu motoare de 5.0 litri, devenind o recompensă pentru cei mai hardcore entuziaşti de Mustang care cer următorul nivel de putere, precizie și de colectare. Ca și originalul, noul Mustang Mach 1 va fi fidel patrimoniul său, livrând cel mai cool look, şi în calitate de cel mai capabil, de circuit inclusiv, Mustang cu motor de 5.0 litri făcut vreodată”, a declarat Dave Pericak, director director Ford Icons.

Noul Mach 1 va fi o versiune specială a modelului Mustang GT cu motor V8. Din câte se pare, Ford îl va oferi cu un şasiu revizuit şi un motor forţat să producă mai mulţi CP decât pe acelaşi Mustang Bullitt.

Primele imagini publicate oficial ne arată un prototip cu mecanisme de frânare Brembo, scaune de curse Sparco şi o cuşcă de protecţie în habitaclu, un spoiler pe capacul portbagajului şi o grilă de radiator specifică cu două orificii pentru admisia aerului spre motor sau pentru redirecţionare de curenţi de aer suplimentar către frâne, dar şi bare de protecţie actualizate.

Terminaţiile masive ale eşapamentului ne duc cu gândul la faptul că Ford ar putea instala sistemul care produce un sunet extraordinar pe modele ca GT350 sau GT500, deşi nu este exclus apariţia unuia nou cu o coloană sonoră specifică.

Mach 1 a debutat pentru anul model 1969 și și-a croit imediat locul în gama Mustang, oferind performanță și dinamică îmbunătățită cu a sa suspensie resetată. În anii care au urmat, Mach 1 a văzut o performanță îmbunătățită față de Mustang GT și a fost mai realizabil decât variantele Shelby și Boss.

„Mach 1 a fost întotdeauna ca un pod între versiunile de bază Mustang şi modelele Shelby”, spune Ted Ryan, heritage brand manager la Ford Archives.

La doi ani de la debut, Mach 1 cu a sa suspensie pentru competiţii, a ieșit pe străzi în 1971 cu o lungime şi lăţime mai mare, dar şi cu un sortiment de opțiuni puternice ale motorului.

În 1974, Mach 1 a văzut din nou schimbări majore, reimaginat pentru prima dată ca un hatchback.

Această generație Mach 1 a stat pe piaţă tocmai cinci ani și și-a întărit capacitățile de manipulare mai mult cu un opțional Rallye Suspension Package.

Ultimul Ford Mustang Mach 1 a fost disponibil între anii 2003-2004, combinând puterea modernă cu nostalgia elementelor de design a modelului Mach 1 din anii 1970. Suspensia sa unică, în combinaţie cu nişte frâne mai mari cu discuri frontale de la Brembo, i-au îmbunătățit performanța pe șosea, în timp ce spoilerul negru mat și dunga neagră de pe capotă îl ajutau să iasă în evidență.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata